Οι καιρικές συνθήκες στη Ρώμη χάλασαν τα σχέδια του Στέφανου Τσιτσιπά που ήταν σε εξαιρετική μέρα και βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 6-4, 2-1, έχοντας πετύχει μάλιστα μπρέικ και στο δεύτερο σετ.

Μπορεί να φάνηκε πως ο αγώνας θα συνεχιζόταν κανονικά μετά την πρώτη διακοπή που διήρκησε 3,5 ώρες, όμως αυτό δεν συνέβη γιατί -αφού αγωνίστηκαν για μόλις 25 λεπτά ακόμη- η βροχή χτύπησε ξανά.

Αυτή η εξέλιξη μόνο τον Τζόκοβιτς ευνοεί που όπως όλα έδειχναν δεν μπορούσε να κοντράρει τον εξαιρετικό Στέφανο. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας είχε προηγηθεί 4-1 με μπρέικ, όμως πριν τη πρώτη διακοπή ο Σέρβος μείωσε σε 4-3.

Ύστερα από 3,5 ώρες που επέστρεψαν οι δύο παίκτες στο κορτ, ο Στεφ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και επικράτησε στο πρώτο σετ (6-4). Ωστόσο, η βροχή δυνάμωσε ξανά και δεν γινόταν να μην διακοπεί το παιχνίδι, κάτι που επιδίωξε και ο Νόλε.

Ο αγώνας θα συνεχιστεί αύριο και δεν θα είναι ο μόνος, καθώς το ίδιο ισχύει και για τα ματς Σονέγκο-Ρούμπλεφ και Σβιόντεκ-Σβιτολίνα, που δεν πρόλαβαν να αρχίσουν. Πάντως, τα πρώτα ζευγάρια των ημιτελικών έχουν βγει ήδη και είναι Ναδάλ-Οπέλκα και Πλίσκοβα-Μάρτιτς.