H Hyundai παρουσίασε ένα νέο , μικρό SUV, που ονομάζεται Bayon, το όνομα του οποίου προέρχεται από την πόλη Bayonne, γνωστό θέρετρο της γαλλικής χώρας των Βάσκων.

Και όταν το αναφέρουμε ως μικρό, το Bayon αγγίζει σε μήκος τα 4,18 μέτρα με το μεταξόνιο να ανέρχεται στα 2.580 χιλιοστά ενώ το ύψος ορίζεται από τα 1,49 μέτρα.

Σχεδιαστικά το νέο Bayon ακολουθεί τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία Sensuous Sportiness της Hyundai, στο οποίο ξεχωρίζει η εμφατική  μάσκα, χαρακτηριστική πίσω κολώνα σε σχήμα βέλους αλλά και τα τελευταίας τεχνολογίας φωτιστικά LED.

Πλούσιο σε τεχνολογικά καλούδια είναι και το εσωτερικό του, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσιε με άνεση τέσσερις επιβάτες. Και σε αυτό το μοντέλο ξεχωρίζει η χάι – τεκ οθόνη, με τον πίνακα οργάνων που είναι ψηφιακός 10,25 ιντσών και συμπληρώνεται στο κέντρο του ταμπλό από μια  οθόνη αφής για το σύστημα infotainment μεγέθους 8,0 ή 10,25 ιντσών.

Το Bayon θα προσφέρεται με τον γνώριμο κινητήρα βενζίνης,  1.200 κυβικών 84 ίππων της Hyundai, ενώ, η επόμενη έκδοση είναι ο γνώριμος τρικύλινδρος turbo 1.0 T-GDI των 100 ίππων με ή χωρίς ήπια υβριδική υποβοήθηση 48V. Η ίδια έκδοση θα προσφέρεται και με ισχύ 120 ίππων που συνδυάζεται αποκλειστικά με ήπια υβριδική υποβοήθηση. Στην αγορά θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι, στην Ελλάδα αναμένεται τον Ιούνιο.