Για τις εξελίξεις στο μέτωπο του κοροναϊού, μίλησε στο MEGA η λοιμωξιολόγος και συντονίστρια διευθύντρια της 7ης πνευμονολογικής κλινικής στο νοσοκομείο «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα.

«Εμείς είχαμε πιο πολύ ζόρι την προηγούμενη εβδομάδα, το Σαββατοκύριακο ήταν σχετικά καλό στο νοσοκομείο. Είμαστε όλοι σε εγρήγορση. Θέλουμε να δούμε τα κρούσματα να κατεβαίνουν. Σαν λαός τα έχουμε πάει πολύ καλά αλλά θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ότι θα έχουμε ένα δύσκολο χειμώνα» ανέφερε η κ. Γκάγκα.

«Το τελευταίο 15νθήμερο δεν έχουμε ανέβει, δεν έχουμε κατέβει. Το νούμερο των κρουσμάτων είναι τέτοιο που είναι ικανό να κάνει διασπορά. Φαίνεται ότι η προσπάθεια γίνεται από το μεγαλύτερο ποσοστό του κόσμου, αλλά έχουμε να κάνουμε με μια πρωτοφανή πανδημία, δεν πρέπει να χαλαρώσουμε» συνέχισε η ίδια.

Σε σχέση με τους επόμενους μήνες, που η θερμοκρασία θα κατέβει και θα βρισκόμαστε πολύ περισσότερο σε κλειστούς χώρους, η ίδια τόνισε ότι «οι κλειστοί χώροι θα παίξουν μεγαλύτερο ρόλο και θα πρέπει να είμαστε πολύ πιο προετοιμασμένοι. Να κρατήσουμε τους ανθρώπους που βλέπουμε στο μίνιμουμ, και να φοράμε πάντα μάσκες. Η μάσκα είναι σημαντικό κομμάτι, όπως και το πλύσιμο των χεριών και οι αποστάσεις, ακόμα και σε κλειστούς χώρους. Στην Ελλάδα νομίζω ότι θα μπορέσουμε να κρατήσουμε τα παράθυρα ανοιχτά για μεγάλο μέρος του χειμώνα. Βοηθάει αυτό, ότι έχουμε σχετικά ήπιο κλίμα».