Έτοιμος να επιστρέψει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της Μπαρτσελόνα είναι από σήμερα (6/6) ο Λουίς Σουάρες. Και αυτό γιατί το ιατρικό επιτελείο του συλλόγου άναψε το «πράσινο φως» της επιστροφής στον Ουρουγουανό στράικερ, 147 ημέρες μετά την αρθροσκόπηση στην οποία είχε υποβληθεί στις 12 Ιανουαρίου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε στο δεξί γόνατο.

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο διεθνής επιθετικός τίθεται στη διάθεση του τεχνικού των «μπλαουγκράνα», Κίκε Σετιέν, ενόψει της εκτός έδρας αναμέτρησης με τη Μαγιόρκα που θα διεξαχθεί το επόμενο Σάββατο (13/6).

Ο Σουάρες ενίσχυσε για τελευταία φορά τους Καταλανούς στον ημιτελικό του Σούπερ Καπ Ισπανίας με την Ατλέτικο Μαδρίτης στις αρχές Ιανουαρίου. Μέχρι τώρα στην τρέχουσα σεζόν μετράει 14 γκολ (11 στο πρωτάθλημα και τρία στο Champions League) σε 23 αγώνες, ενώ, μολονότι έχασε τα τελευταία οκτώ παιχνίδια της «Μπάρτσα» στη La Liga, είναι τρίτος σε ασίστ με επτά.

Ύστερα από τέσσερις και πλέον μήνες εκτός δράσης, ο Ουρουγουανός είναι έτοιμος να επιστρέψει για το τελευταίο «κομμάτι» της σεζόν. Υπενθυμίζεται ότι ο 33χρονος άσος είχε επανακάμψει στις προπονήσεις στις αρχές Μαΐου, με αποτέλεσμα ο Σετιέν να… τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση, καθώς θα έχει στη διάθεσή του τον Σουάρες, στην προσπάθεια που καταβάλλει η Μπαρτσελόνα να κατακτήσει τίτλους.

Οι Καταλανοί προηγούνται στην κατάταξη του ισπανικού πρωταθλήματος με 58 βαθμούς σε 27 αγώνες, έναντι 56 της Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ βρίσκονται και στους «16» του Champions League, όπου έχουν αποσπάσει ισοπαλία 1-1 από τη Νάπολι στο «Σαν Πάολο» στο πρώτο παιχνίδι.