Δύο ημέρες πριν την προγραμματισμένη για αύριο κατάθεσή του με αφορμή καταγγελίες του για την υπόθεση της Νovartis,ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής με 10σέλιδη αναφορά-ανάκληση έχει τη γνώμη ότι πρέπει να ανασυρθούν από το αρχείο οι  μηνύσεις των πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του Ευάγγελου Βενιζέλου και του ευρωπαίου επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου για την υπόθεση της Νοvartis.

Η αναφορά Αγγελή υποβλήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες χθες 19 Ιουνίου και πρωτοκολλήθηκε στο αρμόδιο γραφείο της Εισαγγελίας, ωστόσο πηγές της Εισαγγελίας ανέφεραν ότι για την  επίμαχη  αναφορά  δεν υποβλήθηκε ως τηρήθηκε η διαδικασία υποβολής σχετικού αιτήματος προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου η οποία μπορεί να αποφασίσει για την τύχη των μηνύσεων αυτών με βάση την επίκληση νέων στοιχείων.

Δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι ο  κ. Αγγελής προχώρησε ο ίδιος στην ανάσυρση των καταγγελιών και μάλιστα απηύθυνε έγγραφο προς τον εισαγγελέα εφετών με συγκεκριμένες παραγγελίες για τη διερεύνηση των καταγγελλομένων από τους τρεις πολιτικούς.

Υπό αυτό το δεδομένο σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η ανάκληση από τον κ. Αγγγελή, θεωρείται από δικαστικές πηγές, ως παραβίαση της εισαγγελικής ιεραρχίας καθώς δεν έχει ήδη απευθύνει σχετικό αίτημα στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, η οποία και μελετά το όλο θέμα.

Ειδικότερα ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής στο έγγραφο του προς τον εισαγγελέα εφετών ζητά μεταξύ άλλων να κληθούν και να εξεταστούν ως μάρτυρες οι τρεις πολιτικοί ( Σαμαράς, Βενιζέλος και Αβραμόπουλος) για όσα οι ίδιοι με τις μηνύσεις τους έχουν καταγγείλει, παράλληλα αναφέρεται στο πρόσωπο του λεγόμενου «Ρασπούτιν» και ζητά να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την αποκάλυψη της ταυτότητάς του.

Σημειώνεται, ότι ο κ. Αγγελής κατά τη διάρκεια της έρευνας του για τις μηνύσεις των τριών πολιτικών δεν είχε καλέσει προς εξέταση κανένα πολιτικό πρόσωπο, ενώ τα νέα στοιχεία που τώρα επικαλείται για την ανάσυρση των μηνύσεων ήταν σε αυτόν γνωστά από μήνες, όπως προκύπτει από τις αναφορές του.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αγγελής έχει κληθεί να καταθέσει αύριο Παρασκευή  ως μάρτυρας στο πλαίσιο των πειθαρχικών και ποινικών ερευνών που διενεργούνται στον Αρειο Πάγο τόσο για τις καταγγελίες του ιδίου όσο και τις καταγγελίες της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη σε βάρος του.

Η έρευνα διενεργείται από τον αντεισαγγελέα του Αρειου Πάγου Δημήτριο Δασούλα ως προς το σκέλος των καταγγελιών Αγγελή, ενώ για τις καταγγελίες Τουλουπάκη την έρευνα διενεργεί ο αντεισαγγελέας Βαςίλειος Πλιώτας.