Η Ατλέτικο Μαδρίτης έδειξε στην ισπανική μάχη με τη Ρεάλ Μαδρίτης πως θα είναι ανταγωνιστική και τη νέα αγωνιστική περίοδο. Οχι ότι περίμενε κάποιος κάτι διαφορετικό, αλλά όπως και να το κάνουμε εδώ υπάρχουν και οι «αποδείξεις» με την κατάκτηση του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ από τους Ροχιμπλάνκος.

Η Ατλέτικο έστειλε μηνύματα με την επιτυχία της απέναντι στους Μερένχες και ο Ντιέγκο Σιμεόνε θα είχε πολλούς λόγους να αισθάνεται ικανοποιημένος από τη νίκη επί της Βασίλισσας.

Το θέμα όμως που παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τον τελικό μεταξύ των δύο ομάδων της Μαδρίτης δεν αφορά τους νικητές. Δεν αφορά την Ατλέτικο, αλλά τη Ρεάλ. Κι εδώ τα πράγματα φαίνεται πως δεν είναι ευχάριστα για την πρωταθλήτρια Ευρώπης για πολλούς και διάφορους λόγους. Είναι προφανές ότι όσα συνέβησαν μετά το τέλος της περσινής σεζόν έχουν διαμορφώσει ένα νέο σκηνικό για τους πρωτευουσιάνους.

Ο Λοπετέγκι είναι στην άκρη του πάγκου αντί του Ζιντάν, ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποχώρησε από το Μπερναμπέου και η κουβέντα περί φυγής του Λούκα Μόντριτς δεν έχει ακόμα καταλαγιάσει. Γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό πως η Ρεάλ καλείται να παρουσιάσει ένα νέο ποδοσφαιρικό πλάνο, καλείται να βρει μια νέα «ταυτότητα» και αυτό είναι πολύ δύσκολο. Ακόμα και για έναν τεράστιο ποδοσφαιρικό οργανισμό όπως είναι η Ρεάλ Μαδρίτης, με τη δυνατότητα απόκτησης όποιου παίκτη θελήσει ο προπονητής της.

Ο Λοπετέγκι είναι αντιμέτωπος με μια εξαιρετικά δύσκολη αποστολή. Ισως και ο ίδιος να μην έχει ακόμα αντιληφθεί ότι υπάρχουν πολλά σημαντικά ερωτήματα στα οποία καλείται να βρει απαντήσεις. Και το μεγαλύτερο από αυτά έχει να κάνει με την προσπάθεια της ομάδας του να αφήσει πίσω της το αγωνιστικό αποτύπωμα του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Η επιθετική λειτουργία των Μαδριλένων είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα που θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την πορεία της Βασίλισσας τη νέα αγωνιστική περίοδο. Κανείς βέβαια δεν μπορεί να προβλέψει τι θα καταφέρουν οι Μερένχες στο πρωτάθλημα Ισπανίας και στο Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο εθελοτυφλεί αν δεν επισημάνει ότι η Ρεάλ έχει πολλά αγωνιστικά θέματα προς επίλυση. Πολλά και σημαντικά και ο Λοπετέγκι ξέρει ότι η πίεση στον συγκεκριμένο πάγκο είναι πολύ μεγάλη.