Ενα από τα χαρακτηριστικά της καθεστωτικής Αριστεράς, της Αριστεράς που ασκεί εξουσία, είναι ο αυταρχισμός. Στη Σοβιετική Ενωση, στην Κίνα, στην Κούβα, στην Καμπότζη, στη Ρουμανία, στη Βενεζουέλα σήμερα, η Αριστερά κυβέρνησε διά της πυγμής. Διά της καταστρατηγήσεως κάθε έννοιας ανοχής του αντιπάλου. Διά της βίας των μηχανισμών, κομματικών, κρατικών και παρακρατικών.

Από τον Ιασβίλι, την Τσβετάγεβα, τον Ταμπίτζε, την Αχμάτοβα, τον Παστερνάκ, μέχρι τον Σολζενίτσιν και τον Σαλάμοφ, πολλοί στην πρώην ΕΣΣΔ οδηγήθηκαν στον θάνατο ή εξορίστηκαν σε γκουλάγκ, επειδή δεν συμμεριζόταν τις απόψεις τους η κομματική ιερά εξέταση.

Οποιος ξέρει καλά τον χαρακτήρα της κομμουνιστογενούς Αριστεράς δεν ξαφνιάζεται όταν διαπιστώνει ότι ο καλά ριζωμένος αυταρχισμός αναδύεται και σήμερα, εδώ, στην Ελλάδα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, για να κτυπηθεί η ελευθερία του λόγου, θεμελιώδης δημοκρατική κατάκτηση της συχνά συκοφαντούμενης από την κυβέρνηση Μεταπολίτευσης.

Και ποιος συστηματικά καταφέρεται κατά της ελευθερίας του λόγου; Μα ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Θανάσης Καρτερός. Ενας από τους στενότερους συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα ζητεί από τα Πειθαρχικά της ΕΣΗΕΑ να συνετίσουν τους δημοσιογράφους του «Ελεύθερου Τύπου», που αποκάλυψαν τα SMS, τα οποία φέρεται να έχουν διακινηθεί από την κυβέρνηση μετά τους χειρισμούς στην πολύνεκρη πυρκαγιά στο Μάτι.

Ενας δημοσιογράφος ζητεί από τους μηχανισμούς του αντιμνημονιακού φρονήματος που παρασιτούν στο δημοσιογραφικό σωματείο να ασκήσουν την εξουσία τους, που ισοδυναμεί με προληπτική λογοκρισία!

Δεν του φτάνει η διάψευση που έκανε, το κύρος της οποίας άλλωστε αμφισβητείται. Θέλει και την απαξίωση εκείνων τους οποίους διαψεύδει.

Από ποιους; Από εκείνους που συνήργησαν στο μεγαλύτερο ψέμα της περιόδου της χρεοκοπίας. Από τα Πειθαρχικά της ΕΣΗΕΑ που τιμώρησαν δημοσιογράφους διότι, όπως αποδείχτηκε, είπαν την αλήθεια για τις αντιμνημονιακές κοινοτοπίες με τις οποίες ανήλθαν στην εξουσία οι σημερινοί κυβερνώντες.

Με προτροπή ποίου; Του ανθρώπου που υποτίθεται παλεύει με τα fake news, έχοντας ο ίδιος διακινήσει, ενσυνειδήτως, το μεγαλύτερο fake new της πρόσφατης δημοσιογραφκής ιστορίας. Του ανθρώπου που, ως κομματικός εγκάθετος του σοβιετόφιλου ΚΚΕ, ισχυριζόταν ότι η καταστροφή του Τσερνόμπιλ είναι προπαγάνδα της Δύσης.

Ο Θανάσης Καρτερός. Που αν τυπώνονταν σήμερα εγκυκλοπαίδειες, στο λήμμα fake news θα είχαν τη φωτογραφία του, παριστάνει τον κήρυκα της μιας και μοναδικής αλήθειας, της δικής του και του Πρωθυπουργού που υπηρετεί. Και θέλει να την επιβάλει διά της μόνης μεθόδου που κατανοεί: διά του αυταρχισμού.