Εχουν το ενδιαφέρον τους, αναμφίβολα, αυτές οι συσκέψεις που γίνονται πάντα πριν από μεγάλα αθλητικά γεγονότα. Τις βαφτίζουν «ασφαλείας» και σημαίνει ότι όλοι καταθέτουν την άποψή τους για το τι πρέπει να συμβεί προκειμένου να μην έχουμε άσχημες ιστορίες και επεισόδια. Χθες, που λέτε, έγινε μια πρώτη σύσκεψη για το ντέρμπι ΑΕΚ – ΠΑΟΚ στο Κύπελλο που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 12 Μαΐου στο ΟΑΚΑ. Τι προέκυψε; Πως σε ένα γήπεδο που χωρά κοντά στις 65.000 φιλάθλους, ζήτημα είναι αν θα βρεθούν πάνω από 35.000 άνθρωποι. Οι δύο ΠΑΕ πολύ θα ήθελαν να λάβουν από περίπου 20.000-22.000 εισιτήρια, αλλά η Αστυνομία τους το ξέκοψε αυστηρά. «Από 13.000» ήταν η χαρακτηριστική ατάκα και θεωρήστε σίγουρο πως αμφότερες οι ομάδες δυσαρεστήθηκαν. Εδώ, έχουμε να κάνουμε δύο παρατηρήσεις. Η πρώτη αφορά το πού θα πάνε τα εισιτήρια. Γιατί το μείζον δεν είναι πόσα «κομμάτια» θα πάρουν οι αντίπαλοι και αν μπορεί να ελέγξουν τον κόσμο οι αστυνομικοί, αλλά ποιοι θα είναι οι κάτοχοι των εισιτηρίων. Ας υποθέσουμε ότι δίνονται μόνο 4.000 και πάνε όλα σε «στρατούς», τι λέτε, πρόκειται να έχουμε ή όχι επεισόδια; Συνεπώς, ο λόγος ανήκει στις ΠΑΕ. Θέλουν ή όχι να διεξαχθεί με απόλυτη ηρεμία το σπουδαίο ματς; Επίσης, ένα ακόμη θέμα σχετίζεται με την παρουσία ανθρώπων της FIFA και της UEFA. Σύμφωνα με την εκτίμηση που κυριαρχεί, δεν θέλουν ο τελικός να γίνει με άδειες εξέδρες. Το απεχθάνονται, όπως δεν τους αρέσει καθόλου η εικόνα με τις λεγόμενες «νεκρές ζώνες» που συνήθως έχουμε τη φαεινή ιδέα να καλύπτουμε με κάποιο πανό. Ολα αυτά φανερώνουν την ανησυχία των αρμοδίων και παράλληλα την αδυναμία τους να οργανώσουν τον τελικό, που μόνο γιορτή δεν είναι στα μέρη μας. Ας το έχουν αυτό υπόψη τους και ας μη βαυκαλίζονται ότι έχουν κάνει βήματα προόδου.

Εδρα

Φυσικά, σε μια σύσκεψη θα ήταν ουτοπικό να μην ακουστούν ενστάσεις για την έδρα του τελικού. Δεκαετίες η ίδια ιστορία. Σε άλλες χώρες από νωρίς γνωρίζουν το γήπεδο ενός σημαντικού ραντεβού, εμείς το συζητάμε και στο παρά πέντε. Ο ΠΑΟΚ δεν τρελαίνεται με το Ολυμπιακό Στάδιο καθόσον είναι η έδρα της ΑΕΚ. Λογικό. Ας πρόσεχε. Η ΕΠΟ δεν αλλάζει τίποτα, γιατί όπως και να ‘χει μιλάμε για ένα γήπεδο που υπό νορμάλ συνθήκες μπορεί να το ελέγξει καλύτερα από κάθε άλλο η Αστυνομία.

Δίκες

Ηταν επόμενο ότι θα υπήρχε εκ νέου ένταση ανάμεσα στην πλευρά του Βέμερ (φωτογραφία) και τον Παναθηναϊκό. Γιατί στο Τριφύλλι έχουν απέναντί τους έναν καταρτισμένο σε αυτά τα ζητήματα νομικό, τον Πάρη Ατλαμάζογλου που προφανώς δεν έχει καμία διάθεση να κάνει πίσω ή να μη διεκδικήσει το δίκιο του πελάτη του. Για τον ΠΑΟ οι εκρήξεις του οποιουδήποτε παράγοντα μικρή σημασία έχουν: διότι κάποιος φωνάζει όταν δεν έχει κάτι άλλο να πει και εν προκειμένω χρήματα για να πληρώσει. Τόσο απλό.