Στην αθλητική δικαιοσύνη πέρα από την απόφαση, την επικύρωση ή την ανατροπή της από το Εφετείο, πιο πολύ απ’ όλα μετρούν ορισμένοι άλλοι παράγοντες που ενισχύουν ή εξατμίζουν τη δυσπιστία των φιλάθλων, φανατικών ή μη. Η απροσδόκητη και απρόβλεπτη χρονικά συμπεριφορά απονομής της αθλητικής δικαιοσύνης δεν είναι συμβατή πάντα με την πρόοδο και εξέλιξη του ποδοσφαίρου στον τομέα αυτό.

Δεν είχε συνηθίσει το φίλαθλο κοινό σε έκδοση απόφασης μία η ώρα τη νύχτα, όσο πολυσχιδής και πολύπλοκη να ήταν μια βασανιζόμενη υπόθεση σε δεύτερη βαθμό. Δεν γίνεται οι ποδοσφαιριστές να αποσύρονται στο ξενοδοχείο το Σάββατο για να παίξουν το ματς της χρονιάς, εν προκειμένω αυτοί της ΑΕΚ, να απέχουν πέντε βαθμούς από τον δεύτερο ΠΑΟΚ και χωρίς κόσμο το γήπεδο, και όταν ξυπνούν την Κυριακή το πρωί να απέχουν δύο και το γήπεδο να είναι με φουλ κόσμο.

Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο δεν αντέχει επιπολαιότητες, ερασιτεχνισμούς και «εισβολές». Δεν γνωρίζω με ακρίβεια ούτε τη διαμειφθείσα ακροαματική διαδικασία ούτε τη διαδρομή του σκεπτικού και πώς φτάσαμε στην ανατροπή της πρωτοδίκου αποφάσεως. Ούτε θέλω να αδικήσω τους συναδέλφους μου, τους πρωταγωνιστές που πάλευαν για το καλύτερο στις αίθουσες των δικαστηρίων. Ωστόσο, το παραχθέν αποτέλεσμα από την εφετειακή κρίση αφήνει μια πικρία στην πλειοψηφία του νοήμονος φίλαθλου κοινού.

Ο Χάρης Γρηγορίου είναι δικηγόρος Αθλητικού Δικαίου, πρώην αθλητικός δικαστής, επί σειρά ετών νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΚ