Δύο είναι οι ποδοσφαιριστές που πρέπει να δώσουν παραπάνω πράγματα στον Ολυμπιακό. Για την ακρίβεια, μιλάμε για ξένους ακριβούς αλλά με προσφορά συζητήσιμη αυτούς τους πρώτους μήνες της σεζόν. Ο ένας είναι ο Εμενίκε. Τη μία τραυματίας, την άλλη χωρίς ιδιαίτερη ρέντα στο σκοράρισμα. Δεν έχει πείσει ότι στο ρεπερτόριό του συμπεριλαμβάνεται το «εύκολο γκολ» και ασφαλώς δεν αποτελεί στράικερ με συνέπεια στην επαφή με τα δίχτυα. Ηδη, έχασε τη θέση του από τον Ανσαριφάρντ που όποτε πήρε την ευκαιρία έδειξε πιο απειλητικός σε σύγκριση με τον συμπαίκτη του. Ο δεύτερος για τον οποίο γίνεται λόγος είναι ο Βούκοβιτς. Δεν μπορεί να υποστηριχθεί ότι ο Ολυμπιακός λάθεψε στην επιλογή του. Μιλάμε για κεντρικό μπακ με μόνιμη θέση στην εθνική ομάδα της Σερβίας και με πολλές διεθνείς παραστάσεις. Ενας τραυματισμός τον άφησε πίσω, ενώ τούτη την ώρα βλέπει στην ιεραρχία την πλάτη των Σισέ, Ενγκελς και Μποτία. Ενας ακόμη υψηλόσωμος στόπερ στους πολλούς που μαζεύτηκαν στον Ρέντη και είναι αλήθεια ότι με την πάροδο του χρόνου και των αγωνιστικών ανεβάζουν απόδοση και πείθουν για την αξία τους. Ο Βούκοβιτς, όμως, όλοι αναμένουν να ανέβει και να προσφέρει. Γιατί τόσο αυτός όσο και ο Εμενίκε δεν ήρθαν για βοηθητικοί αλλά για πρωταγωνιστές.

Κόουτς

Ο εκνευρισμός του Σφαιρόπουλου μαρτυρά πως η ήττα από τον Παναθηναϊκό τον επηρέασε και κάποια τραύματα δεν επουλώθηκαν. Συγγνώμη κόουτς, αλλά το ζητούμενο δεν είναι μόνο αν ο Ολυμπιακός παραμένει μέσα στους στόχους, αλλά τι εικόνα βγάζει στο παιχνίδι του. Αν ο ίδιος ικανοποιείται, ουδεμία αντίρρηση. Ο κόσμος, όμως, βλέπει και έχει ενίοτε τη δική του άποψη. Οπως και κριτήριο που συχνά είναι αλάθητο…

Καρεμπέ

Κόσμημα για το ποδόσφαιρο και φυσικά για τον Ολυμπιακό ο σύμβουλος στρατηγικής της ομάδας. Εξω από το Γ. Καραϊσκάκης βρισκόταν, ετοιμαζόταν να δώσει συνέντευξη και τα παράτησε όλα για να χαιρετήσει τους Μάνταλο (με πατερίτσες) και Μπακάκη που πλησίαζαν στο γήπεδο. Καλύτερη υποδοχή δεν θα μπορούσαν να αναμένουν οι δύο ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ.

Zάρκο

Σπουδαίος παίκτης αλλά οι καταχρήσεις αφήνουν σημάδια που «μιλούν» ανά πάσα στιγμή. Ο Πάσπαλι πέρασε μια νύχτα στο νοσοκομείο του Σαν Αντόνιο και φαίνεται να ξεπέρασε το εγκεφαλικό επεισόδιο. Μάλιστα, ο άλλοτε κορυφαίος σκόρερ του Ολυμπιακού που αγωνίστηκε και στον Παναθηναϊκό φιλοξενείται στο σπίτι του (κόουτς) Γκρεγκ Πόποβιτς.