Μετά τον Γιάννη Αλαφούζο, ακόμη ένας παράγοντας δηλώνει πως επιθυμεί να απεμπλακεί από το ποδόσφαιρο: ο Αλέξης Κούγιας. Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες στη Λάρισα γνωστοποίησε την απόφασή του να αποχωρήσει, να δώσει τις μετοχές της ΑΕΛ μαζί με το προπονητικό κέντρο και τα άλλα περιουσιακά στοιχεία της ΠΑΕ. Εναντι του ποσού των 3 εκατ. ευρώ. Προχώρησε δε σε αυτή την κίνηση επειδή όπως είπε «δέχομαι λυσσασμένο πόλεμο». Προφανώς εκτιμά πως η Ερασιτεχνική Λάρισα μπαίνει εμπόδιο στα πλάνα του και μένει στο εξής να φανεί η κατάληξη της όλης ιστορίας. Μιας δύσκολης κατάστασης, καθόσον η Λάρισα πάει από το κακό στο χειρότερο και βαθμολογικά.

ΠΓΣ

«Είμαστε πέρα από κόμματα, πέρα από ιδεολογίες, πέρα από οποιαδήποτε φυλετική διάκριση και όταν μπαίνει στον Πανελλήνιο ένα παιδί αυτό είναι μια μεγάλη νίκη. Δεν μπορούν κάποιοι να μετατρέψουν το σύλλογο σε… πάρκο». Αυτό ήταν το κλίμα που εξέφρασε ο νυν πρόεδρος του Πανελληνίου Χάρης Παπαϊωάννου μαζί με τον α’ αντιπρόεδρο Βασίλη Γκούμα (μέλη της προσωρινής διοίκησης) απαντώντας στις κατηγορίες περί φυλετικών διακρίσεων στον σύλλογο και όχι μόνο, ανακοινώνοντας παράλληλα τη διενέργεια εκλογών στις 15 Νοεμβρίου.

«Ο σύλλογος επέζησε βαλκανικών, εμφυλίων και παγκοσμίων πολέμων, επειδή πάντα έβγαλε τους δικούς του μεγάλους αθλητές και ομάδες. Θέλουμε να συνεχίζουμε την παράδοση» πρόσθεσε ο Βασίλης Γκούμας. Οπως και να ‘χει, στην Κυψέλη το καμπανάκι για να σωθεί μια ομάδα ταυτισμένη με τον υγιή αθλητισμό χτυπά για τα καλά.

Παρθενώνας

Αίσθηση έκανε το πανό που ύψωσαν οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ και έγραφε «Φέρτε πίσω τα Μάρμαρα»! Παρατηρητής του αγώνα κόντρα στην Τότεναμ για το Τσάμπιονς Λιγκ ήταν γάλλος αξιωματούχος αλλά, όπως είπε στο τέλος, δεν θα αναφέρει τίποτα στην έκθεσή του γιατί πολύ απλά «συμφωνώ με το μήνυμα»! Αυτό διέρρευσε από την πλευρά του ΑΠΟΕΛ ότι εκμυστηρεύτηκε ο παράγοντας.

Σουλεϊμάνογλου

Ακόμη και ένας Ηρακλής της άρσης βαρών (έστω και της τσέπης!), μπορεί να λυγίσει. Ο πολιτογραφημένος τούρκος πρωταθλητής, τρεις φορές χρυσός ολυμπιονίκης, διαγνώστηκε με ηπατική ανεπάρκεια. Κάτι που συνήθως προέρχεται από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ…«Δεν θέλω βοήθεια, έζησα τη ζωή, τώρα θα πεθάνω», λέει από το νοσοκομείο ο Σουλεϊμάνογλου και προφανώς σοκάρει τους πάντες.

Νικόλ

Μια…μαμά στις επάλξεις. Η χάλκινη παγκόσμια πρωταθλήτρια (Πεκίνο 2015) του επί κοντώ Νικόλ Κυριακοπούλου επιστρέφει στους στίβους ύστερα από περίπου ενάμιση χρόνο, καθώς ήθελε να αφοσιωθεί στη μητρότητα. Θα τη δούμε στους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες που θα διεξαχθούν στη Μύκονο 7-8 Οκτωβρίου και οι οποίοι θα αφήσουν στο νησί ως κέρδος και ένα αναβαθμισμένο στάδιο.