Ο Βασίλης Σπανούλης στάζει μέλι για τον Ντούσαν Ιβκοβιτς. Ηταν αναμενόμενο, λοιπόν, να πρωταγωνιστήσει στο διαφημιστικό τρέιλερ που καλεί τους φίλους του Ολυμπιακού να κατακλύσουν το ΣΕΦ για τον αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα προς τιμήν του Ντούντα στις 20 Σεπτεμβρίου. Ενδόμυχα ο «Kill Bill» αναγνωρίζει ασφαλώς και τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αλλά ξεχωρίζει τον κουμπάρο του γιατί ήταν εκείνος που αποδέχτηκε πλήρως τον ηγετικό ρόλο του και τον μετέτρεψε σε Νο 1 στον Ολυμπιακό. Ηταν, μάλιστα, ο άνθρωπος που επέμεινε στην απόκτησή του από τον Παναθηναϊκό το 2010, κίνηση που άλλαξε την ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Καλείται να γίνει ομάδα στην πράξη

Πολλοί αναρωτήθηκαν για ποιους λόγους η Εθνική Ανδρών εγκαταστάθηκε στο Ελσίνκι τέσσερις ημέρες πριν από το τζάμπολ του 40ού Ευρωμπάσκετ (31 Αυγούστου – 17 Σεπτεμβρίου), ωστόσο το κίνητρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας ήταν διπλό. Πρώτον, διότι μόνο τη Δευτέρα υπήρχε απευθείας πτήση προς τη φινλανδική πρωτεύουσα και, δεύτερον, για να εγκλιματιστούν οι διεθνείς σε χαμηλότερες θερμοκρασίες κατά 20 βαθμούς σε σχέση με την Ελλάδα. Ως προς την τοποθέτηση του Κώστα Μίσσα πάντως, ότι «μπαίνοντας πια στην τελική ευθεία, θεωρώ ότι είμαστε ομάδα», διατηρούμε ενστάσεις καθώς για να γίνει αυτό πράξη χρειάζεται επιμονή και αυταπάρνηση.

Ο Βούγιατσιτς στην Ευρώπη

Η πληροφορία που ήρθε στη στήλη την περασμένη Πέμπτη, ότι δηλαδή ο άσος του ΝΒΑ και δις πρωταθλητής με τους Λος Αντζελες Λέικερς, Σάσα Βούγιατσιτς, ετοίμαζε τις βαλίτσες του για την Ευρώπη, επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά. Ο σλοβένος πιστολέρο, που κάποτε ήταν αρραβωνιασμένος με την τενίστρια Μαρία Σαράποβα (πρόσωπο των ημερών λόγω της επιστροφής της σε γκραν σλαμ), υπέγραψε χθες στην ιταλική Τορίνο, με όρο που του επιτρέπει να εξασφαλίσει συμβόλαιο στο ΝΒΑ ώς τις 17 Σεπτεμβρίου.