«Προσπαθήσαμε και στην ΕΠΟ, κυρίως εκεί, για να έχει προστασία η ομάδα (Ολυμπιακός Βόλου) από τη διαιτησία».

Αγαπητέ Ανδρέα Μπονόβα, προσωπικά αντιλαμβάνομαι τι θέλετε να πείτε. Πριν από εσάς, μας το εξήγησαν οι Ιταλοί. Της προστασίας που επιζητούσε εκεί η Γιουβέντους από τη διαιτησία τής έδωσαν την κωδική ονομασία «Καλτσιόπολι» και η ομάδα που τη χρησιμοποίησε υποβιβάστηκε στη Β’ κατηγορία.

Αλλά ποια Γιουβέντους τώρα μπροστά στον Ολυμπιακό Βόλου; «Και τα πέναλτι πήραμε και τίποτε δεν μας στέρησε η διαιτησία. Είχαμε προστασία εκεί γιατί είναι δύσκολο να κάνεις πρωταθλητισμό αλλιώς».

Το αντιληφθήκαμε κι αυτό το υπονοούμενο, αγαπητέ Ανδρέα Μπονόβα: όποια ομάδα κάνει πρωταθλητισμό προστατεύεται από τη διαιτησία. Αυτό δεν εννοείτε;

Αν όχι, πρέπει να προβείτε σε διορθωτικές δηλώσεις γιατί είμαι βέβαιος πως κάποιοι θα παρεξηγηθούν.

Σε ένα φυσιολογικό ποδοσφαιρικό περιβάλλον, όπου λειτουργούν με αυτοματισμούς και όχι χειροκίνητα τα πειθαρχικά του όργανα, ο Μπονόβας θα έπρεπε να κληθεί να εξηγήσει τι ακριβώς εννοεί. Ετσι, για να μη δημιουργούνται παρεξηγήσεις.

Μάθαμε επίσης –τρόπος του λέγειν –πως οι δημόσιες σχέσεις παίζουν καθοριστικό ρόλο (και) και στο ποδόσφαιρο.

«Εγώ βγήκα καθαρά και είπα ότι θα πάρω δανεικούς από τον Ολυμπιακό, έχω αυτή τη δύναμη με τον κ. Μαρινάκη γιατί είμαι μέσα στο Συμβούλιο των Παλαιμάχων». Είναι κι αυτή μια κάποια πρόοδος να αποκαλύπτεις πώς λειτουργεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός.