«Απροσεξία». Αυτό ήταν λοιπόν για τον Κλάουντιο Ρανιέρι η Εθνική Ελλάδας. Μια εφήμερη περιπέτεια υπό την επήρεια του αλκοόλ. Μια λάθος επιλογή.

Η επιτυχία της Λέστερ τού δίνει το δικαίωμα –ή έτσι τουλάχιστον νομίζει –να απεκδύεται κάθε ευθύνης για το άσχημο τέλος που είχε η σύντομη σχέση του με τη Γαλανόλευκη.

Ο ιταλός μισθοφόρος των ελάχιστων επιτυχιών έπιασε την «καλή» στο Λέστερ και βρήκε την ευκαιρία να βγάλει από πάνω του την ταμπέλα του προπονητή που κατάφερε να γυρίσει τον χρόνο μιας ομάδας που τη σέβονταν όλοι στην προϊστορική εποχή.

Επηρμένος αλαζών, φτηνός στις δικαιολογίες, επικαλέστηκε τα αποτελέσματα των διαδόχων του για να αιτιολογήσει τα δικά του εγκλήματα και τη «δραματική κατάσταση» –όπως τη χαρακτήρισε –που κλήθηκε να αντιμετωπίσει στην Εθνική Ελλάδας. Μιας ομάδας που έχασε τη συμμετοχή της στα προημιτελικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι, με συνεχείς συμμετοχές στα κορυφαία ραντεβού, με παίκτες που διαπρέπουν στα ξένα πρωταθλήματα.

Αν μη τι άλλο, ο Ρανιέρι υποτιμά το κριτήριο και τη σκέψη των φιλάθλων όταν ξεχνά πως τον βαραίνει η εντός έδρας ήττα από τους ερασιτέχνες των Νησιών Φερόες.

Η περίπτωση της Λέστερ επιβεβαιώνει πως το ποδόσφαιρο συνεχίζει να είναι η τέχνη του απρόβλεπτου. Ο Ρανιέρι το γνωρίζει, αλλά προτιμά να απολαμβάνει το νέκταρ της εφήμερης δόξας.