Σε όσους ζουν στιγμές εθνικής έξαρσης και αδάμαστου εθνικού φρονήματος έχω να κάνω μια ευχάριστη ανακοίνωση: σε λίγες εβδομάδες συμπληρώνονται 70 χρόνια από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Και επειδή οι καλές ειδήσεις πάνε πάντα παρέα, έχω να τους ανακοινώσω κάτι ακόμη πιο ευχάριστο για τα αφτιά τους: ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος δεν τελείωσε απλώς πριν από 70 χρόνια αλλά έχασε και η Γερμανία!

Σε επιβεβαίωση δε των ανωτέρω έχω να τους πληροφορήσω ότι ο Τσίπρας θα επισκεφθεί τη Μέρκελ στο Βερολίνο με δόξες και τιμές, και όχι σαν τον Ζαχαριάδη που οι Γερμανοί τον έστειλαν δεμένο χειροπόδαρα στο Νταχάου.

Είδατε πώς αλλάζουν οι καιροί;

Πέντε χρόνια τώρα ακούω ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε γερμανική κατοχή, ότι η Γερμανία έχει κατακτήσει την Ευρώπη και ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις είναι από κατοχικές έως δωσιλογικές –πράγμα που πρέπει να ισχύει για όλες τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, αν δεχθούμε ότι ολόκληρη η Ευρώπη τελεί υπό γερμανική κατοχή.

Πέντε χρόνια ακούω ή βλέπω σε άρθρα και γελοιογραφίες ότι οι Γερμανοί είναι ναζιστές περίπου εκ φύσεως –και ας μην έχουν νεοναζιστικό κόμμα του 6,5% όπως εμείς.

Αλλά αντί να ανησυχούμε που ο Πρωθυπουργός μας σπεύδει στο στόμα του λύκου, εμείς δηλώνουμε ανακουφισμένοι που ο λύκος τον πήρε τηλέφωνο και τον κάλεσε προσωπικά.

«Πολιτική λύση τώρα» πανηγύριζε χθες η «Αυγή» ευελπιστώντας ότι με το τηλεφώνημα της Μέρκελ έπεσε «στο κενό η απόπειρα πολιτικής εκτροπής».

Τι συνέβη άραγε; Κιότεψε ο λύκος; Κάμφθηκε μπροστά στην απειλή του Φλαμπουράρη ότι θα τους πληρώσουμε με «αέρα» όπως τους Ιταλούς στην Αλβανία;

Τρόμαξε μήπως ο υπουργός Δικαιοσύνης κατάσχει το Ινστιτούτο Γκαίτε; Ή βρέθηκε απλώς αντιμέτωπος με τις ευθύνες και τις τύψεις του;

Ενδεχομένως. Και τότε ήλθε «Η ώρα της αλήθειας για τη Μέρκελ» όπως προειδοποιούσαν χθες κυβερνητικοί αρθρογράφοι –λες και η Μέρκελ είναι αυτή που έχει πρόβλημα να πληρώσει μισθούς και συντάξεις στο τέλος του μήνα!

Διότι η άλλη εξήγηση είναι ότι δεν υπάρχει λύκος και ούτε υπήρξε ποτέ.

Και ότι η Μέρκελ καλεί απλώς τον Τσίπρα στο Βερολίνο για να του εκθέσει τις απόψεις της και να ακούσει τις δικές του. Οπως συνηθίζεται μεταξύ πολιτισμένων ανθρώπων. Και πολιτισμένων χωρών. Αντί να ξεκατινιάζονται από τηλεόραση σε τηλεόραση.

Μόνο που αν δεν υπάρχει λύκος, τότε δεν υπάρχει και Κοκκινοσκουφίτσα. Και αυτό δεν ξέρω αν θα το αντέξουν όσοι περιφέρονται αμέριμνοι στο δάσος.

Με σηκωμένο το μεσαίο δάχτυλο.