Συμφωνία με μεγάλη αναπτυξιακή τράπεζα εξετάζει η περιφέρεια, για την χρηματοδότηση των δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων στην Πελοπόννησο, ανακοίνωσε μιλώντας στο περιφερειακό συμβούλιο, ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, απαντώντας σε ερώτηση της επικεφαλής της παράταξης «Πελοπόννησος Οικολογική» Δήμητρα Λυμπεροπούλου, σχετικά με το σχέδιο της περιφέρειας για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ, ενώ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση σημειώνοντας ότι, «έχει παραδώσει την εθνική κυριαρχία της χώρας για 99 χρόνια στον ξένο παράγοντα».

Ο περιφερειάρχης αναρωτήθηκε «αν οι παράγοντες της Αριστεράς έχουν συνειδητοποιήσει το κακό που έχουν κάνει στη χώρα» και τόνισε πως, «στο λεξιλόγιο της κυβέρνησης δεν υπάρχει ο όρος αξιοποίηση, παρά μόνο ρευστοποίηση της δημόσιας περιουσίας».

Απευθυνόμενος στην επικεφαλής της παράταξης «Πελοπόννησος Οικολογική», ο περιφερειάρχης επιτέθηκε με σφοδρότητα και χαρακτήρισε «κατάντημα του ΣΥΡΙΖΑ την προεκλογική συμφωνία του Τσίπρα με τους Οικολόγους για υπουργικές θέσεις και το μοίρασμα των τιμαρίων της εξουσίας. Που είναι η συμφωνία για το δημόσιο χρέος;

Είσαστε καταστροφή για τη χώρα. Ενεργήσατε με αντάλλαγμα μερικές θέσεις εναγκαλιζόμενοι με την εξουσία και ιδίως την προσωπική σας εξουσία. Κομίζετε συμφέροντα με χαρακτηριστικό παράδειγμα όταν προτείνατε στο ΦΟΔΣΑ το μελετητικό γραφείο που θα έπρεπε να αναλάβει την εκπόνηση του ΠΕΣΔΑ και μάλιστα καθορίσατε και το τίμημα στα 12.500 ευρώ».

Αναφορικά με τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ο Πέτρος Τατούλης σημείωσε ότι «η καθαρή μας πρόταση για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είχε γίνει δεκτή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και είχε μάλιστα χαρακτηριστεί πρωτοποριακή από τον τότε Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής κ. Χαν.

Επρόκειτο για ένα ανακυκλούμενο ταμείο που θα παρείχε εγγυήσεις και ρευστότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Πελοποννήσου. Ας πάρει την απόφαση η κυβέρνηση να μας δώσει αυτή τη δυνατότητα».