Η ντίβα του παγκόσμιου κινηματογράφου Σοφία Λόρεν, – μια γυναίκα που εδώ και δεκαετίες έχει αφήσει το αποτύπωμά της στο φεστιβάλ των Καννών όπου το 1961 βραβεύθηκε για την ταινία «Οι δυο γυναίκες» – επέστρεψε στην Κρουαζέτ.

Την Τετάρτη δίνει ένα master class κινηματογράφο, αλλά η Λόρενβρίσκεται στις Κάννες για στηρίξει τη μικρού μήκους ταινία του γιου της, Εντουάρντο Πόντι. Η «Ανθρώπινη φωνή» (The human voice), ένα φιλμ βασισμένο σε θεατρικό έργο του Ζαν Κοκτό έχει δεχθεί θετικές κριτικές στο φεστιβάλ της Tribeka όπου τον περασμένο Απρίλιο έκανε πρεμιέρα.

Στην ταινία πρωταγωνιστεί η ίδια η Σοφία Λόρεν δίνοντας έναν μονόλογο διαρκείας ενώ υποδύεται την ηλικιωμένη γυναίκα που έρχεται σε συμβιβασμό με την αναχώρηση του συντρόφου της. «Είναι ένα ρόλος που ανέκαθεν ήθελα να παίξω» δήλωσε η Ιταλίδα ντίβα που έχει να εμφανιστεί σε ταινία από το 2009 με το «Εννέα». Η Λόρεν είπε ότι διάβασε το θεατρικό έργο του Κοκτό όταν ήταν πολύ μικρή αλλά δεν το ξέχασε ποτέ. Κάποια στιγμή ήξερε ότι θα το βρει μπροστά της, όπως και έγινε.

Σύμφωνα με τον Εντουάρντο Πόντι, η Σ. Λόρεν προσέγγισε τον ρόλο μέσα από μεγάλες συζητήσεις μαζί του. «Κάθε κίνηση, κάθε λέξη, κάθε παύση είναι αυστηρά μελετημένες και έχουν αποδοθεί μέσα από σκληρές πρόβες» είπε ο Πόντι για την δουλειά της μητέρας του, η οποία απέφυγε την «ενστικτώδη μέθοδο» που ήταν πάντα το σήμα κατατεθέν της. Πέρα από κάθε τι όμως, το γεγονός ότι η «Ανθρώπινη φωνή» ήταν μια «οικογενειακή υπόθεση» σήμανε για την 80χρονη τον Σεπτέμβριο που έρχεται ηθοποιό, «απόλαυση ζωής!»