Την κουπέ εκδοχή της οικογένειας AMG GT παρουσίασε η Mercedes-Benz στο σαλόνι αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ – έκθεση που άνοιξε πρώτη τον χορό των ετήσιων πρεμιέρων σε όλο τον κόσμο. Η Mercedes AMG GT C αποτελεί το απαύγασμα των σπορ μοντέλων της γερμανικής φίρμας, με καθαρόαιμο προσανατολισμό: τις αγωνιστικές επιδόσεις, όπως γνωρίζουν να τις σερβίρουν με τον πιο ποιοτικό τρόπο οι άνθρωποι της Mercedes-Benz.

Το σπορ πακέτο ξεκινάει από το καπό του. Η Coupe εκδοχή υιοθετεί τον ισχυρό V8 biturbo κινητήρα των 4,0 λίτρων που αγγίζει τους 557 ίππους και τα 680 Nm ροπής. Οι επιδόσεις εξαιρετικές: τα 0-100 χλμ./ώρα πραγματοποιούνται σε 3,7 δευτερόλεπτα. Η τελική της, σύμφωνα με το εργοστάσιο, φθάνει στο κοντέρ τα 317χλμ/ώρα! Η AMG GT C Coupe διαθέτει ένα εξελιγμένο ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα τετραδιεύθυνσης που ενισχύει – μαζί με τα υπόλοιπα συστήματα της ενεργητικής ασφάλειας – την πρόσφυση της σε οποιεσδήποτε συνθήκες και σε συνδυασμό με την διαχείριση των 557 ίππων.

Επίσης, διαθέτει μεγαλύτερα μετατρόχια στον πίσω άξονα. Η διαχείριση της ισχύος περνάει μέσα από το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη των επτά σχέσεων. Το αγωνιστικό πακέτο συμπληρώνεται από την ανάρτηση AMG Ride Control με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ και πρόγραμμα Race. Η GT C Coupe θα προσφέρεται και στην έκδοση Edition 50 που διαθέτει μαύρα χρωμιομένα διακοσμητικά, AMG σφυρήλατες ζάντες, Nappa δερμάτινες επενδύσεις.