Με μαθήματα ειδικότητας συνεχίστηκαν σήμερα, εν μέσω καύσωνα, οι Πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ).

Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ εξετάστηκαν στα μαθήματα Ηλεκτρικές Μηχανές, Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις, Ναυσιπλοΐα ΙΙ, και Ναυτικές Μηχανές.

Αύριο Παρασκευή θα εξεταστούν στα μαθήματα: Τεχνολογία Υλικών, Οικοδομική, Μηχανές Εσωτερικής Καύσης ΙΙ (ΜΕΚΙΙ), Ψηφιακά Συστήματα.

Τα θέματα

Δείτε τα σημερινά θέματα στις Ηλεκτρικές Μηχανές ΕΔΩ

Δείτε τα σημερινά θέματα στις Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις ΕΔΩ

Δείτε τα σημερινά θέματα στη Ναυσιπλοΐα ΙΙ ΕΔΩ

Δείτε τα σημερινά θέματα στις Ναυτικές Μηχανές ΕΔΩ

Την άλλη εβδομάδα αρχίζουν τα ειδικά μαθήματα

Για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ έχουν απομείνει δύο ακόμη ημέρες εξετάσεων (αύριο, Παρασκευή και η ερχόμενη Δευτέρα), ενώ οι υποψήφιοι των ΓΕΛ ολοκλήρωσαν τις εξετάσεις τους στα μαθήματα Προσανατολισμού, χθες, Τετάρτη.

Θα ακολουθήσουν από την ερχόμενη εβδομάδα οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων (18 – 28 Ιουνίου 2024) και η διεξαγωγή των Υγειονομικών Εξετάσεων και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (17 – 28 Ιουνίου 2024).

Τι ώρα προσέρχονται οι μαθητές στα εξεταστικά κέντρα

Ως γνωστόν, η έναρξη των εξετάσεων έχει καθοριστεί να γίνεται στις 08:30 και έτσι, οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.

Οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στα γυμνάσια της επικράτειας, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Παιδείας, θα ολοκληρωθούν στις 17 Ιουνίου. Την ίδια μέρα θα ολοκληρώσουν τις εξετάσεις τους και οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ.