Δυσάρεστα είναι τα νέα για την εξέλιξη της πορείας της υγείας της 17χρονης μαθήτριας από το Περιστέρι η οποία στη διάρκεια σχολικής εκδρομής στην Κρήτη υπέστη αλλεργικό σοκ από κατανάλωση βουτύρου στη διάρκεια πρωινού γεύματος σε ξενοδοχείο στην Αμμουδάρα Ηρακλείου.

Η μαθήτρια νοσηλεύεται εδώ και εβδομάδες στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο σε καταστολή έχοντας οίδημα στον εγκέφαλο που οι γιατροί περίμεναν να υποχωρήσει για να την «ξυπνήσουν» ωστόσο χρειάστηκε να την καταστείλουν ξανά.

Πλέον τα νέα δεν είναι πολύ καλά καθώς όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, σύμφωνα με το neakriti.gr, η 17χρονη δεν ανταποκρίθηκε στα τεστ των γιατρών προκειμένου να διαγνώσουν το επίπεδο της εγκεφαλικής λειτουργίας τους.

Πλέον φαίνεται ότι η 17χρονη είναι εγκεφαλικά νεκρή αν και οι γονείς της από την πρώτη στιγμή βρίσκονταν στο Ηράκλειο περιμένοντας ένα θαύμα. Υπενθυμίζεται ότι η 17χρονη ήταν αλλεργική στα γαλακτοκομικά με αποτέλεσμα στις 9-10 Δεκεμβρίου να υποστεί σοκ μόλις δοκίμασε βούτυρο.

Η ίδια αντιλήφθηκε το πρόβλημα έσπευσε στο δωμάτιο έκανε ένεση αδρεναλίνης στον εαυτό της ενώ πρόλαβε να μιλήσει και στη μητέρα της.

Ωστόσο δεν πρόλαβε να κάνει και δεύτερη αδρεναλίνη, έχασε τις αισθήσεις της και τη βρήκαν στο δωμάτιο της καθηγητές και συμμαθητές που ειδοποίησαν αμέσως το ΕΚΑΒ για να τη μεταφέρει στο Νοσοκομείο. Από τότε νοσηλεύεται, όμως, πλέον η κατάσταση της θεωρείται μη αναστρέψιμη όπως φαίνεται να επιβεβαιώνει και ο διευθυντής της ΜΕΘ, Ανέστης Κιούλπαλης.