Οργή και αποτροπιασμός στο πανελλήνιο για τη φρικτή δολοφονία του Όλιβερ και την «ομερτά» στην Αράχωβα καθώς ακόμα δεν έχει ο βρεθεί το κτήνος που υπέβαλε σε βασανιστήρια το συμπαθές γκρι χάσκι.

Φιλοζωικές οργανώσεις και πολίτες μέσω των κοινωνικών δικτύων και το hashtag #cancelarahova πιέζουν προκειμένου να σπάσει η σιωπή καλώντας παράλληλα τις τοπικές αρχές και τους κατοίκους να μιλήσουν.

Με το θέμα να έχει πάρει διαστάσεις και ενόψει των εορτών δημόσια παρέμβαση έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, με ανάρτηση στην πλατφόρμα X. Ο κυβερνητικός αξιωματούχος αντιλαμβανόμενος το μέγεθος του ζητήματος προειδοποιεί ότι η μη διαλεύκανση της υπόθεσης θα έχει σοβαρό κόστος τουριστικά για την περιοχή.

«Το έγκλημα αυτό είναι σοκαριστικά απάνθρωπο. Η τοπική Κοινωνία της Αράχωβας οφείλει να συνδράμει τις Αρχές, για να συλληφθεί ο δράστης ή οι δράστες αυτού. Εάν στην Κοινωνία μας υπάρξει η υπόνοια της συγκάλυψης, η Αράχωβα θα πληρώσει βαρύ τίμημα ως προορισμός».

Ξηλώθηκαν κάμερες σε παρακείμενο μαγαζί;

Όλα τα στοιχεία συντείνουν στο ότι ο Όλιβερ γνώριζε αυτό το άτομο που προέβη στην κτηνώδη πράξη γι’ αυτό και πήγε μαζί του, ενώ ενδεχομένως το υλικό από τις κάμερες σε παρακείμενο μαγαζί να έχει καταστραφεί καθώς ξηλώθηκαν τα επόμενα ένα με δύο βράδια.

Να σημειωθεί ότι προτού ξηλωθούν, στο κατάστημα είχαν μεταβεί αστυνομικοί και είχαν ζητήσει το υλικό για να πάρουν την απάντηση ότι οι κάμερες δεν δουλεύουν και δεν έχουν τίποτα να τους δώσουν.

Αστυνομικές πηγές εκτιμούν πως είναι πλέον θέμα χρόνου για να συλληφθεί ο δράστης.

Συγκλονίζει ο ιδιοκτήτης του σκύλου

Βαθιά συγκλονισμένος ο ιδιοκτήτης του Όλιβερ, ζητά να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι ένοχοι της κτηνωδίας.

«Είμαι πέντε μέρες άυπνος, είμαι ράκος. Γιατί μιλάμε για βία, για κτηνώδη βία» λέει (ΑΝΤ1).

«Είμαι πέντε μέρες άυπνος, δεν είμαι σε καλή ψυχολογική κατάσταση και δεν έχω συνέλθει από το σοκ ακόμη. Από όταν έγινε το συμβάν μέχρι τώρα, κοιμάμαι δύο τρεις ώρες, είμαι ράκος. Γιατί μιλάμε για βία, για κτηνώδη βία» προσθέτει.

Ζητά «να βρεθεί ο ένοχος ή οι ένοχοι. Το ξέρουν οι Αρχές ή θα το ανακαλύψουν με την έρευνα που κάνουν, αυτό είναι δουλειά δικιά τους.

Σε μια κοινωνία που είμαστε τόσοι λίγοι κάτοικοι και σε μια κλειστή περιοχή όπως είναι η Αράχωβα, που δεν έχει ξεκινήσει και η τουριστική σεζόν. Πρέπει να βρούμε τι έγινε, να βρεθούν ποιοι ή ποιος το έχει κάνει. Να βρεθούν οι ένοχοι», απευθύνοντας έκκληση να σπάσει η «ομερτά» που επικρατεί.

Ο ιδιοκτήτης του σκύλου δήλωσε ικανοποιημένος με την εισαγγελική παρέμβαση για την κακοποίηση του Όλιβερ. «Πάρα πολύ ικανοποιημένος και μου δίνει μήνυμα ότι για να παρεμβαίνει ότι έχουν αντιληφθεί κι αυτοί κάτι. Είμαι αποφασισμένο να το πάω όσο πάει, ειλικρινά. Δεν πρέπει να το αφήνουμε όλο αυτό, πρέπει να δίνουμε αγώνα και να γίνονται όλα σωστά για να βρίσκεται ο δράστης» λέει.