Το δεύτερο μέσα σε λίγους μήνες ατόπημα του μουσουλμάνου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Μπουρχάν Μπαράν προβληματίζει έντονα τη Χαριλάου Τρικούπη η οποία αφήνει ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο διαγραφής του.

Θα αποφασίσει ο Ανδρουλάκης

Η δήλωση με την οποία ανασκεύασε ο βουλευτής, παίρνοντας πίσω τα περί «τουρκικής» μειονότητας και το κάλεσμα στους μουσουλμάνους της Ξάνθης για συμμετοχή στις εκλογές για μουφτή, τις οποίες δεν αναγνωρίζει η ελληνική Πολιτεία, δεν φαίνεται ικανή για να οδηγήσει στο να θεωρηθεί το θέμα λήξαν για το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η δήλωση – ανασκευής του Μπουρχάν Μπαράν προήλθε μετά από τηλεφώνημα της γραμματέως της κοινοβουλευτικής ομάδας Ευαγγελίας Λιακούλη η οποία και του ζήτησε σε έντονο ύφος να ανασκευάσει.

Ωστόσο το θέμα φαίνεται ότι θα έχει και συνέχεια καθώς οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα Μπουρχάν θα συζητηθεί σε σύσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη με τους στενούς του συνεργάτες και εκεί θα αποφασιστεί το ποιο θα είναι το μέλλον του βουλευτή στο κόμμα.

Δεν είναι η πρώτη φορά

Υπό αυτούς τους όρους η διαγραφή του είναι πάνω στο τραπέζι και τούτο διότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος βουλευτής φέρνει σε δύσκολη και απολογητική θέση το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για ένα εθνικό θέμα. Είχε προηγηθεί τον περασμένο Απρίλιο η συμμετοχή του σε φιέστα του ψευδομουφτή όπου είχαν κυκλοφορήσει φωτογραφίες με την τουρκική σημαία στο τραπέζι της εκδήλωσης, κάτι που ο βουλευτής απέδωσε σε προβοκάτσια την οποία μόλις αντιλήφθηκε αποχώρησε από την εκδήλωση, όπως είχε δηλώσει τότε.

Με βάση τις τότε εξηγήσεις που έδωσε, από το ΠΑΣΟΚ δεν δόθηκε συνέχεια. Ωστόσο πέραν αυτού καθ’ αυτού του θέματος Μπουρχάν η χρονική συγκυρία από πολιτική άποψη είναι περισσότερο σύνθετη λόγω της υπόθεσης των υποκλοπών όπου κεντρικό πρόσωπο είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Η παρακολούθησή του από την ΕΥΠ και η κόντρα ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με τη ΝΔ και προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη για ζητήματα δημοκρατίας και εθνικής ασφάλειας καλά κρατεί και ως εκ τούτου είναι βέβαιο ότι στη Χαριλάου Τρικούπη δεν θα ήθελαν να αφήσουν περιθώρια στην κυβέρνηση για αντιπερισπασμούς που θα τη βοηθήσουν να ξεφύγει από τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται λόγω των υποκλοπών.