Το νέο Raptor είναι το πρώτο Ranger επόμενης γενιάς που φτάνει στην Ευρώπη, με τις παραδόσεις στους πελάτες να ξεκινούν στα τέλη καλοκαιριού.

Η νεά γενιά του Ford Ranger Raptor φανερώθηκε, όντας ένα μοντέλο που ανεβάζει τον πήχη στην κατηγορία του. Και αυτό το μοντέλο έχει την σφραγίδα της Ford Performance, διαθέτει ακόμη περισσότερη τεχνολογία και πιο σκληροτράχηλο χαρακτήρα για τις εκτός δρόμου διαδρομές.

Οι Ευρωπαίοι μπορούν να αναμένουν το νέο Ranger Raptor μέσα στο 2022, μιας και  οι παραδόσεις στους πελάτες υπολογίζεται να ξεκινούν  το τελευταίο τρίμηνο του 2022.

 Για την κίνηση του διαθέτει ένα νέο κινητήρα twin-turbo V6 βενζίνης, 3.0L EcoBoost που βελτιστοποιήθηκε από την Ford Performance για να αποδίδει μέγιστη ισχύ 288 PS και ροπή 491 Nm.  Ο twin-turbo V6 κινητήρας 3.0L EcoBoost συνδυάζεται με ένα νέο σύστημα anti-lag, που διατίθεται στο πρόγραμμα Baja, και διατηρεί την περιστροφή των υπερσυμπιεστών για έως και τρία δευτερόλεπτα αφού ο οδηγός σηκώσει το πόδι τους από το γκάζι, επιτρέποντας ταχύτερη επιτάχυνση στις εξόδους των στροφών ή στις αλλαγές σχέσεων όταν ο οδηγός πατήσει ξανά το γκάζι.

Ο μελλοντικός οδηγός έχει δυνατότητα να επιλέξει από μια σειρά προγραμμάτων, όπως το Quiet, που δίνει προτεραιότητα στον αθόρυβο χαρακτήρα έναντι των επιδόσεων , το Normal, όπου το προφίλ αυτό προορίζεται για καθημερινή χρήση , την Sport και την Baja, το πιο εντυπωσιακό προφίλ ήχου τόσο σε ένταση όσο και σε χαρακτήρα, καθώς σε αυτό το πρόγραμμα το σύστημα εξαγωγής συμπεριφέρεται περισσότερο ως ελεύθερη εξάτμιση. Προορίζεται μόνο για χρήση off-road.Το νέο Ranger Raptor περιλαμβάνει επίσης το σύστημα Trail Control™, που μοιάζει με το cruise control αλλά σε συνθήκες off road.

 Οι επιβάτες απολαμβάνουν επίσης την τελευταία λέξη της ψηφιακής τεχνολογίας. Διαθέτει μια high tech καμπίνα ;opoy δεσπόζει μία πλήρως ψηφιακή οθόνη 12,4” και μία κεντρική οθόνη αφής 12” για την υποστήριξη των συστημάτων συνδεσιμότητας και ψυχαγωγίας SYNC 4A® νέας γενιάς της Ford που προσφέρει ασύρματη συμβατότητας Apple CarPlay και Android Auto™ χωρίς έξτρα χρέωση.

Για πρώτη φορά, το Ranger Raptor εξοπλίζεται με ένα προηγμένο σύστημα μόνιμης τετρακίνησης με ένα νέο, ηλεκτρονικά ελεγχόμενο on-demand κιβώτιο μεταφοράς δύο σχέσεων (αργό/γρήγορο), σε συνδυασμό με εμπρός και πίσω μπλοκέ διαφορικά – ένα πολύτιμο στοιχείο για τους σκληροπυρηνικούς οπαδούς της εκτός δρόμου οδήγησης.

Το νέο Ranger Raptor διαθέτει ένα νέο πλαίσιο σε σύγκριση με εκείνο του νέου Ranger, έχει αναβαθμισμένη ανάρτηση κ.α.

Εκτός από το να συνεργάζεται με τα προφίλ οδήγησης, το σύστημα λειτουργεί επίσης στο παρασκήνιο προετοιμάζοντας το νέο Ranger Raptor προκειμένου να αντιμετωπίσει διαφορετικές συνθήκες.  Η ικανότητα του Ranger Raptor να κινείται άνετα σε ανώμαλα εδάφη αυξάνεται με την προσθήκη ενισχυμένης προστασίας στο κάτω μέρους του αμαξώματος.

.