Η BMW έχει στα σκαριά ένα νέο, μεσαίο, αμιγώς ηλεκτρικό, την  i4 , που θα μπει στην καρδιά της ηλεκτροκίνησης, και θα είναι ένα από τα πιο εξελιγμένα , ηλεκτρικά μοντέλα της φίρμας. Το νέο εντυπωσιακό σε εμφάνιση μοντέλο, θα είναι πρωτίστως ένα οικογενειακό αυτοκίνητο, με πολλές εκδόσεις σε ηλεκτροκινητήρες, αυτονομίες κ.α.

Θα έχει πληθώρα συστημάτων σε ψηφιακή υποστήριξη, μεταξύ αυτών και τη νέα γενιά του συστήματος ελέγχου/λειτουργίας BMW iDrive με τις προηγμένες καινοτομίες στον τομέα αυτοματοποιημένης οδήγησης και συστημάτων στάθμευσης, που προσθέτουν άφθονο συναίσθημα στην οδηγική εμπειρία.

Η BMW i4 θα είναι η πρώτη ηλεκτρική BMW σε εκδόσεις M, με την  BMW i4 M50 να έχει κάτω από το καπό της δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα, με ισχύ έως 544 ίππους. Η αυτονομία του θα αγγίζει έως τα 510 χλμ.

Η …βασική εκδοχή, θα είναι η BMW i4 με ηλεκτροκινητήρα 250 kW/340 ίππων με πίσω κίνηση, όπου η μέγιστη αυτονομία του σύμφωνα με το πρότυπο WLTP είναι 590 χλμ!α έχει πάνω από 40 λειτουργίες συστημάτων υποβοήθησηςόπωε, το  Active Cruise Control με αυτόματο Speed Limit Assist, για παρακολούθηση διαδρομής, την λειτουργία ανίχνευσης φωτεινού σηματοδότη (διατίθεται στη Γερμανία),  Προειδοποίηση εμπρόσθιας σύγκρουσης, βοηθός παρκαρίσματος που γίνεται σχεδόν αυτόματα κ.α.

Το νέο σύστημα φόρτισης η φίρμα το ονομάζει Combined Charging Unit (CCU),  της BMW , οπότε , με αρωγό αυτό, το i4 θα φορτίζεται και σε δίκτυο με ισχύ 200 kW και το πιο σημαντικό, ότι θα μπορεί να εξασφαλίζει αυτονομία 164 χλμ μέσα σε 10 λεπτά!