Στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!» μίλησε η Ολυμπιονίκης και πολιτικός, Βούλα Πατουλίδου, αναφορικά με την έκκληση της Ζέτας Δούκα στον πρωθυπουργό και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη δικαιοσύνη των θυμάτων.

«Αφού από τη γυναίκα ξεκινά η ζωή, είναι λογικό μια γυναίκα να φτάνει στο “ως εδώ” μια γυναίκα. Το “γιατί τώρα;” δεν με αφορά. Με αφορά μόνο στο θέμα της παραγραφής των αδικημάτων. Γίνεται η παραγραφή μιας βασανιστικής πορείας. Να φτάσει σε ένα σημείο να περάσουν τόσα χρόνια, να ξεπεράσει τον φόβο και να μιλήσει, είναι ισοπεδωτικό όταν έχει παραγραφεί το αδίκημα», είπε η κ. Πατουλίδου.

«Άνοιξε ένα παράθυρο με όλη αυτή την ιστορία. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι και δεν έχουμε όλοι τις ίδιες αντοχές», πρόσθεσε η ίδια.

«Ήταν χαλαρό το πλαίσιο γιατί κανείς μέχρι τώρα δεν τολμούσε να μιλήσει. Τα μόνο εγκλήματα που δεν παραγράφονται είναι τα εγκλήματα πολέμου. Φτάσαμε στο να μην βλέπεις την εικόνα του παιδεραστή», σημείωσε.

«Κρατάω μικρό καλάθι για το αν θα αλλάξει το νομικό πλαίσιο. Θα ήθελα να αλλάξουν τα πάντα, αλλά είναι πολύ δύσκολο», πρόσθεσε.

«Όταν αγωνιζόμουν εγώ, εάν είχα δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση, θα μας είχαν ακούσει μέχρι τον Όλυμπο. Είτε για εμένα, είτε για κάποια φίλη ή φίλο. Ήταν τα αδέρφια μου οι συναθλητές μου. Το ότι υπήρχαν όμως συμπεριφορές σατράπη ισχύει, αλλά κάπως έτσι είναι ο πρωταθλητισμός», συνέχισε η κ. Πατουλίδου.

«Όταν άκουσα ότι κάποιος μου έπιασε το πόδι, δεν μπορώ να το πω σεξουαλική παρενόχληση. Άλλο βέβαια ότι αν σε πονάει ο αστράγαλος, και να σου ζητούν να βγάλεις το σουτιέν. Θα πρέπει να μην μπαίνουν όμως όλα μαζί σε ένα μίξερ, γιατί χάνεται και η σπουδαιότητα των καταγγελιών. Οι αθλητές λειτουργούμε με το κορμί μας, αυτό είναι το εργαλείο μας. Μακάρι να έρθει η στιγμή που κάποιος δεν θα τολμά εύκολα κάτι να απλώσει τα χέρια του, γιατί θα ξέρει ότι θα τιμωρηθεί. Την εξουσία αυτή την έτρεφε η σιωπή του θύματος. Όμως τώρα έχουν ανοίξει τα στόματα», κατέληξε η ίδια.