O Λούκα Ντε Μέο, ο CEO του γκρουπ Renault έδωσε χθες, το στίγμα της νέας γκάμας αλλά και της νέας στρατηγικής που θα ακολουθήσει ο γαλλικός όμιλος έως το 2025. Μεταξύ των νέων μοντέλων, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία, η επαναφορά ενός θρυλικού ονόματος, του R5 αλλά σε ηλεκτρικό.

Το νέο πρότζεκτ έχει ονομαστεί νέο «Νέο κύμα», όντας ένα μεγάλο …κύμα με νέα μοντέλα, ηλεκτρικά, SUV και μοντέλα που θα κάνουν την αυτοκινούμενη ζωή ακόμη πιο εύκολη μέσα στην πόλη.

Ο Λούκα Ντε Μέο ανέφερε, ότι, στόχος της Renault είναι να λανσάρει έως το 2025 14 νέα μοντέλα! Τα μισά θα αφορούν την μικρομεσαία – μεσαία κατηγορία, ενώ τα επτά θα είναι 100% ηλεκτρικά. Τα αμιγώς ηλεκτρικά θα πρέπει επίσης να αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ένα τρίτο των πωλήσεων του έως το 2025.

Φέτος, θα δούμε, μεταξύ άλλων, ένα νέο κουπέ SUV, το Arkana, ενώ, στα ελαφρά επαγγελματικά θα λανσαριστεί το νέο Trafic και το τρίτης γενιάς του Kangoo.

Με βάση τη νέα πλατφόρμα CMF-EV θα δούμε την έκδοση παραγωγής του νέου πρωτοτύπου Mégane eVision.

Επίσης, το 2022, η φίρμα θα λανσάρει το ηλεκτρικό Kangoo, αλλά και το νέο Kadjar.

Σε δύο χρόνια, το 2023, θα επανέλθει στην αγορά το R5! Θα είναι όμως, σε ηλεκτρικό και θα έχει πολλές σχεδιαστικές παραπομπές στο γαλλικό μοντέλο πρώτης γενιάς, της δεκαετίας του 70! Την ίδια χρονιά είναι προγραμματισμένα άλλα δύο ηλεκτρικά μοντέλα ενώ, συνολικά, έως το 2025, η γκάμα της φίρμας θα έχει πλήρως ανανεωθεί, με μια γκάμα άκρως ανταγωνιστική και μοντέλα που θα μπαίνουν κυρίως στην πρίζα!