Τα πολυμορφικά χάραξαν την δική τους πορεία με την δυναμική τους παρουσία να συντελείται τις δύο προηγούμενες δεκαετίες. Τα MPV είχαν το πλεονέκτημα των άφθονων χώρων, μια οικογενειακή «τετράτροχη» συνταγή στην οποία κυριάρχησαν αρκετές φίρμες. Σαφώς, η Renault είχε ισχυρή παρουσία στην συγκεκριμένη κατηγορία, με μοντέλα όπως το Scenic , το Grand Scenic κ.α.

Σήμερα, η γαλλική φίρμα λανσάρει στην αγορά – όπως και στην χώρα μας – το επιτυχημένο εμπορικά Scenic, με τα πλεονεκτήματα που το χαρακτήριζαν, όπως είναι οι χώροι, ενώ, πλέον η εμφάνιση και η τεχνολογική υπεροχή πατάνε στα σύγχρονα πρότυπα – στάνταρ. Ιστορικά, το πρώτο Scenic παρουσιάστηκε το 1996, πριν από περίπου 25 χρόνια και σήμερα, λανσάρεται η τέταρτη και πιο ολοκληρωμένη σε όλα τα σημεία γενιά. Το νέο μοντέλο έχει μήκος 4,4 μέτρα, διαθέτει πιο δυναμική , σπορ εμφάνιση, διαθέτει έναν μεγάλο χώρο αποσκευών, που αγγίζει τα 572 λίτρα, ενώ, οι επιβάτες θα έχουν στη διάθεση τους και άλλους, μικρούς αποθηκευτικούς χώρους, συνολική χωρητικότητας 63 λίτρων. Το SCENIC διαθέτει το σύστημα αναδίπλωσης των καθισμάτων με μια κίνηση (Renault One-Touch), το οποίο επιτρέπει την εύκολη και γρήγορη διαμόρφωση ενός εντελώς επίπεδου χώρου για τις αποσκευές.

Στο εσωτερικό του σε κερδίζει το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, ενώ, φέρει πληθώρα συστημάτων ασφαλείας, όπως το σύστημα ενεργού φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης, το σύστημα ενημέρωσης τήρησης ορίων ταχύτητας με αναγνώριση πινακίδων οδικής σήμανσης το σύστημα προειδοποίησης αλλαγής και διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας κ.α. Έχει αποσπάσει 5 αστέρια ασφαλείας στις δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP.

Η κίνηση του βασίζεται στον γνώριμο κινητήρα βενζίνης 1.3 TCe απόδοσης 140 ίππων με 240 Nm ροπής που συνδυάζεται τόσο με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, όσο και με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (EDC) 7 σχέσεων. Επίσης, υπάρχει και η δεύτερη εναλλακτική, σε ντίζελ μοτέρ 1.7 Blue dCi diesel ρα απόδοσης 120 ίππων με 300 Nm ροπής, που συνδυάζεται τόσο με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, όσο και με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (EDC) 6 σχέσεων. Το νέο μοντέλο είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα, προσφέρεται στην πιο πλούσια εξοπλισμένη έκδοση Intens, με τιμή από 28.190 ευρώ.