Τέταρτη άλλα όχι τελευταία φορά που θα συναντηθούν για φέτος Ολυμπιακός και ΑΕΚ, αφού σε μία εβδομάδα θα τα… ξαναπούν στον τελικό του Κυπέλλου. Η Superleague παρουσιάζει ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία από την πορεία των ομάδων στο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά:

«Μπορεί όλες οι ομάδες να φεύγουν για ολιγοήμερες διακοπές μετά το Σαββατοκύριακο, αφού τελειώνει το πρωτάθλημα, όμως Ολυμπιακός και ΑΕΚ θα βρεθούν αντιμέτωπες στο Νέο Φάληρο με το μυαλό στον τελικό του Κυπέλλου της άλλης εβδομάδας.

Ο Ολυμπιακός θα γιορτάσει στο φινάλε του πρωταθλήματος τον τίτλο του και η ΑΕΚ θα θελήσει να δείξει τα δόντια της πριν τον τελικό.

Ο Ολυμπιακός

Μπορεί ο Ολυμπιακός να έφτασε κοντά, αλλά το γκολ του Μιχάι στο 90’ του αγώνα με τον ΠΑΟΚ στο Νέο Φάληρο, στέρησε την ευκαιρία να ολοκληρώσει το πρωτάθλημα αήττητος.

Το αήττητο του Ολυμπιακού σταμάτησε στα 43 παιχνίδια. Είχε να χάσει από τις 10 Φεβρουαρίου 2019, από τον ΠΑΟΚ πάλι, αλλά στην Τούμπα.

Το 0-0 με τον Παναθηναϊκό σταμάτησε ένα σερί 10 νικών για το πρωτάθλημα. Τώρα επέστρεψε στις νίκες στο Ηράκλειο.

Τώρα έχει 12 νίκες στα 14 τελευταία και 19 στα 23 τελευταία, με εξαίρεση τις ισοπαλίες με Βόλο, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό και την ήττα από τον ΠΑΟΚ.

Έχει δεχτεί γκολ στα έξι από τα οκτώ τελευταία, αφού δεν είχε δεχτεί στα πέντε προηγούμενα.

Είχε χάσει και τα τρία πέναλτι, που κέρδισε στα πλέι οφ, μέχρι που ευστόχησε στο παιχνίδι με τον Άρη. Ευστόχησε και με τον ΟΦΗ

Έχει φτάσει τα 108 γκολ στη σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις.

Με τον ΠΑΟΚ ήταν το πέμπτο παιχνίδι στο φετινό πρωτάθλημα που δεν σκόραρε

Έχει δεχτεί 16 γκολ σε 35 παιχνίδια, τα έξι από αυτά από τον Άρη.

Έχει κρατήσει επίσης το «μηδέν» σε 14 από τους 23 τελευταίους αγώνες του, και συνολικά σε 21 από τους 35 αγώνες του.

Δέχτηκε δύο από τον Άρη στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ενώ δεν είχε δεχτεί περισσότερα από ένα γκολ στα 28 προηγούμενα. Πέρασαν άλλα 13 παιχνίδια και δέχτηκε πάλι δύο γκολ, πάλι από τον Άρη!

Τώρα στα 45 τελευταία έχει δεχτεί δύο φορές περισσότερα από ένα γκολ, και τις δύο από τον Άρη!

Στην κανονική περίοδο

Έγινε η τρίτη ομάδα στην ιστορία, που δεν έχει χάσει παίζοντας με όλες τις ομάδες από δύο φορές. Για τον Παναθηναϊκό το 1963-64 και τον ΠΑΟΚ το 2018-19 αυτό σήμαινε και αήττητο πρωτάθλημα.

Μπήκε στα πλέι οφ 14 βαθμούς μπροστά από τον ΠΑΟΚ και 15 από την ΑΕΚ.

Έφτασε τα 53 γκολ και έχει πάλι την καλύτερη επίθεση.

Πέτυχε δύο φορές από πέντε γκολ σε αγώνα του, τέσσερις φορές από τέσσερα και άλλες δύο φορές από τρία γκολ.

Δεν σκόραρε σε τρία ματς, στα 0-0 σε Ξάνθη, Βόλο και με την ΑΕΚ.

Έχει μακράν την καλύτερη άμυνα με εννέα γκολ.

Στη νίκη επί του Πανιωνίου με τα τρία γκολ που πέτυχε στα πρώτα εννέα λεπτά, έκανε ρεκόρ του γρηγορότερου 3-0 στην ιστορία της Α’ Εθνικής/Super League.

Ο Ολυμπιακός εντός έδρας

Η ήττα από τον ΠΑΟΚ με το γκολ του Μιχάι στο 90’ σταμάτησε τον καλπασμό του Ολυμπιακού στην έδρα του.

Ο Ολυμπιακός έχασε και δεν σκόραρε μετά από 27 παιχνίδια!

Η προηγούμενη ήττα του Ολυμπιακού ήταν στις 30 Σεπτεμβρίου του 2018, όταν ο ΠΑΟΚ και τότε επικράτησε με 1-0 (49’ αυτογκόλ Βούκοβιτς). Ήταν και το τελευταίο που δεν σκόραρε.

Από την ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ τον περασμένο Δεκέμβρη ο Ολυμπιακός είχε εννέα διαδοχικές νίκες, μέχρι να χάσει από την ίδια ομάδα. Σε αυτές πέτυχε 26 γκολ.

Ο ΠΑΟΚ είναι η μοναδική ομάδα, που δεν έχασε φέτος στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» δύο φορές μάλιστα, ενώ οι τρεις από τις τέσσερις τελευταίες εντός έδρας απώλειες του Ολυμπιακού είναι από τον ΠΑΟΚ!

Ο Ολυμπιακός έχει 23 νίκες και μια ισοπαλία και μια ήττα στα 25 τελευταία γηπεδούχος.

Έχει δεχτεί εννέα γκολ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και επτά εκτός έδρας.

Τα τρία από αυτά από τον Άρη. Μόνη ομάδα που έχει προηγηθεί στο Νέο Φάληρο είναι ο ΠΑΟΚ, δύο φορές μάλιστα.

Επίσης μόνο μια ομάδα κατάφερε να ισοφαρίσει τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ο ΟΦΗ τον περασμένο Οκτώβρη! Είναι η μοναδική ομάδα, που το έχει καταφέρει από τον Σεπτέμβρη του 2018!

Το παιχνίδι με τον Άρη για την κανονική διάρκεια, είναι το μοναδικό από τα τελευταία 36 πρωταθλήματος στην έδρα του, που δέχτηκε πάνω από ένα γκολ. Βέβαια συνέβη το ίδιο με τη Λαμία, αλλά για το Κύπελλο.

Η ΑΕΚ

Μετά από τέσσερις διαδοχικές νίκες, δεν κατάφερε να επικρατήσει του ΠΑΟΚ και τώρα για να βγει δεύτερη πρέπει να νικήσει τον Ολυμπιακό και ταυτόχρονα να χάσει ο ΠΑΟΚ.

Δεν σκόραρε με τον ΠΑΟΚ, αφού πέτυχε 11 γκολ στα τέσσερα νικηφόρα.

Είναι πέντε παιχνίδια αήττητη, μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό, τη μοναδική της ΑΕΚ στα πλέι οφ.

Είναι και μοναδική ήττα στα 17 τελευταία για το πρωτάθλημα και μοναδική στα 23 τελευταία επίσημα.

Ακόμα έχει χάσει δύο από τα 23 τελευταία πρωταθλήματος, αφού είχε χάσει τέσσερα παιχνίδια στα πρώτα 12.

Είχε κάνει και τον περασμένο Φεβρουάριο τέσσερις διαδοχικές νίκες, με τις τρεις ομάδες ίδιες με τις τωρινές. Τότε Ατρόμητο, Παναθηναϊκό, Άρη και ΟΦΗ, τώρα ΠΑΟΚ, Άρη, ΟΦΗ και Παναθηναϊκό!

Έφερε ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ, αφού δεν είχε στα πέντε προηγούμενα.

Δεν σκόραρε με τον ΠΑΟΚ, αφού είχε σκοράρει στα 13 προηγούμενα για το πρωτάθλημα, με τελευταίο που δεν βρήκε δίχτυα στις 26 Ιανουαρίου το 0-0 με τον Ολυμπιακό. Μαζί με τους αγώνες του Κυπέλλου είχε σκοράρει και στα 18 προηγούμενα παιχνίδια της.

Δέχτηκε δύο γκολ από τον Άρη και τον Ολυμπιακό σε διαδοχικά παιχνίδια τον Ιούνιο, αφού στα 18 προηγούμενα παιχνίδια πρωταθλήματος δεν έχει δεχτεί πάνω από ένα γκολ! Από τα τελευταία 25, μόνο στα δύο προαναφερόμενα δέχτηκε πάνω από ένα γκολ.

Συνολικά έχει δεχτεί 14 γκολ στα 25 τελευταία παιχνίδια, ενώ στα πρώτα 10 του πρωταθλήματος είχε δεχτεί 15!

Προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου, όπου θα παίξει με τον Ολυμπιακό, μετά από ένα συναρπαστικό δεύτερο ημιτελικό με  τον Άρη, στην παράταση.

Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος είχε την τρίτη καλύτερη επίθεση με 42 γκολ και την δεύτερη καλύτερη άμυνα με 22.

Η ΑΕΚ εκτός έδρας

Έχει κάνει το εντυπωσιακό τέσσερα στα τέσσερα εκτός έδρας στα πλέι οφ, πριν παίξει το τελευταίο με τον Ολυμπιακό, ενώ στην έδρα της έκανε μια νίκη στα πέντε!

Έκλεισε την κανονική περίοδο με ισοπαλία στη Νέα Σμύρνη.

Έχει κερδίσει επτά από τα οκτώ τελευταία και είναι αήττητη σε αυτά εκτός έδρας. Είχε μόλις τρεις νίκες στα 10 προηγούμενα!

Έχει να χάσει εκτός έδρας από τις 12 Ιανουαρίου, από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα τότε.

Η ισοπαλία με τον Πανιώνιο είναι η μοναδική στα εννέα τελευταία της.

Έβαλε 17 γκολ στα οκτώ τελευταία σκοράροντας σε όλα, αφού είχε πετύχει μόλις ένα στα τέσσερα προηγούμενα.

Σε όλο το πρωτάθλημα εκτός έδρας έχει δεχτεί μόλις πέντε γκολ στο πρώτο ημίχρονο.

Μεταξύ τους

Θα βρεθούν αντίπαλοι στον τελικό του Κυπέλλου.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει χάσει στα τελευταία πέντε μεταξύ τους παιχνίδια. Νίκησε στα τρία από τα τέσσερα τελευταία, αφού δεν είχε νίκη στα πέντε προηγούμενα, τέσσερα για το πρωτάθλημα.

Η ΑΕΚ νίκησε για τελευταία φορά 2-1 μέσα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» τον Φεβρουάριο του 2018, στην πορεία της για τον τίτλο. Τρεις μέρες αργότερα απέκλεισε και στο Κύπελλο τον Ολυμπιακό.

Έχουν δύο ισοπαλίες στα πέντε τελευταία πρωταθλήματος, αφού δεν είχαν καμία στα εννέα προηγούμενα. Ντέρμπι χωρίς γκολ είχε να τελειώσει από το 2004.

Μεταξύ τους με τον Ολυμπιακό γηπεδούχο

Η ΑΕΚ νίκησε τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στις 4 Φεβρουαρίου 2018 με 2-1, τη σεζόν που κατέκτησε το πρωτάθλημα. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός κέρδισε τα δύο παιχνίδια της έδρας του.

Αυτή η νίκη του 2018 είναι η μοναδική της ΑΕΚ σε εννέα επισκέψεις για το πρωτάθλημα, ενώ έχει χάσει τις άλλες οκτώ. Μάλιστα σε αυτές τις οκτώ νίκες του ο Ολυμπιακός έχει πετύχει 26 γκολ. Μια φορά έξι, δύο από τέσσερα, δύο από τρία και τρεις από δύο γκολ.

Ο Ολυμπιακός έχει σκοράρει σε όλα τα παιχνίδια που έχει υποδεχτεί την ΑΕΚ στο καινούριο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για το πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ έχει να κρατήσει το «μηδέν» από τις 14 Μαρτίου 2004, όταν είχε νικήσει 1-0 στη Ριζούπολη, ενώ στο παλιό «Γεώργιος Καραϊσκάκης» από τις 30 Μαϊου 1999, όταν είχε αποσπάσει 0-0 στην τελευταία αγωνιστική από τον πρωταθλητή τότε Ολυμπιακό.

Η ιστορία

Νίκες Ολυμπιακού: 51

Ισοπαλίες: 33

Νίκες ΑΕΚ: 37

Με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό

Νίκες Ολυμπιακού: 34

Ισοπαλίες: 11

Νίκες ΑΕΚ: 15

Τα παιχνίδια της σεζόν

27.10.2019: Ολυμπιακός – ΑΕΚ 2-0

(9’ σουτ Ρούμπεν Σεμέδο, 77’ σουτ Καμαρά)

26.01.2020: ΑΕΚ – Ολυμπιακός 0-0

(Στο 87’ κόκκινη Αντρέ Σιμόες της ΑΕΚ)

28.06.2020: ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-2

(66’ σουτ Αραούχο – 38’ σουτ Ελ Αραμπί, 45’ σουτ Καμαρά)»