«Ο κ. Τσίπρας ως συνήθως λέει ψέματα. Χρησιμοποίησε μία δική μου δήλωση διαστρεβλώνοντας την. Την έκανα εδώ στο στούντιο. Όταν με ρώτησαν για το θέμα της δήλωσης Τσαβούσογλου ότι το ελληνικό λιμενικό βυθίζει βάρκες και στέλνει τραυματίες. Απάντησα ότι δεν υπάρχει κανένα τέτοιο περιστατικό», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας όσον αφορά το επεισόδιο στην Βουλή μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόκειται για «ένα λογικό άλμα του κ. Τσίπρα που εξυπηρετεί την τουρκική προπαγάνδα» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον Σκάι, εξηγώντας πως η επίμαχη δήλωσή του, την οποία χρησιμοποίησε στην Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας, ήταν για να αποκρούσει την δήλωση του Τσαβούσογλου.

«Οι διασώσεις μπορούν να αυξάνονται αλλά μπορούν να υπάρχουν ατυχήματα. Στην προκειμένη περίπτωση είναι ένα λογικό άλμα του κ. Τσίπρα. Να προσπαθείς να συνδέσεις θέματα που εξυπηρετούν την τουρκική προπαγάνδα είναι λογικό άλμα και αυτό του επιστρέφουμε», τόνισε ο Στέλιος Πέτσας.

Και συνέχισε: «Εμείς θα φυλάξουμε τα σύνορα μας είτε αρέσει στον κ. Τσίπρα είτε όχι».