Σοβαρότατο πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία και στην προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να αφήσει πίσω το κλίμα πόλωσης που επιχείρησε να διασπείρει ο ΣΥΡΙΖΑ και να ενώσει τον κόσμο σε ένα κοινό όραμα για μία νέα πολιτική πλατφόρμα που θα οδηγήσει την Ελλάδα μπροστά, αποτελούν οι απίστευτες δηλώσεις στελεχών της Πειραιώς που θυμίζουν άλλες εποχές.

Μετά τον ανεκδιήγητο «συντονιστή ετεροδημοτών» που ανήρτησε άθλιο σχόλιο κατά της πρώην ευρωβουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνας Κούνεβα, ένας άλλος υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ, ονόματι Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης, όχι μόνο απειλεί σαν ομοτράπεζος του Μιχαλολιάκου και της παρέας του ότι θα αιχμαλωτίσει όλους όσους ψηφίσουν άλλο κόμμα στις εθνικές εκλογές, αλλά ασκεί  και πολιτική στην πλάτη του αρχήγού της ΝΔ, εξαίροντας την μεγαλοψυχία του και διαβεβαιώνοντας τους «αιχμαλώτους» ότι ο Κ. Μητσοτάκης θα εφαρμόσει της Σύμβαση της Γενεύης για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Οι εξωφρενικοί ισχυρισμοί του υποψήφιου βουλευτή, τους οποίους δεν εκστόμισε εν βρασμώ ψυχής, και μάλιστα η επίκληση στη μεγαλοσύνη του αρχηγού της ΝΔ, όχι μόνο δείχνουν ότι δεν κατανόησε το μήνυμα συσπείρωσης του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον ελληνικό λαό αλλά αντιθέτως υποσκάπτουν τα θεμέλια της στρατηγικής του Κ. Μητσοτάκη την οποία εμπνεύστηκε και μεθοδικά εφάρμοσε για να ανταμειφθεί στις κάλπες με την εντυπωσιακή διαφορά των 9 και πλέον μονάδων.

Ειδικότερα, ο υποψήφιος βουλευτής στο νότιο τομέα της Β’ Αθηνών, Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης χαρακτήρισε τους ψηφοφόρους και τα στελέχη των κομμάτων που θα ηττηθούν στις προσεχείς εκλογές ως «αιχμαλώτους πολέμου», σημειώνοντας ότι «υπάρχει και η Σύμβαση της Γενεύης» και όσα αυτή προβλέπει για την προστασία τους.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευελπιστεί να είναι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων και πρέπει να το αποδείξουμε όλοι μας με τη στάση μας. Υπάρχει, ξέρετε, και η Σύμβαση της Γενεύης, η οποία προβλέπει ανθρωπιστική μεταχείριση των αιχμαλώτων των πολέμων είτε των πραγματικών πολέμων είτε των πολιτικών πολέμων», δήλωσε σε τηλεοπτική του εμφάνιση ο κ. Αϊβαλιώτης.

Πρόκειται για το δεύτερο «κρούσμα» από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, μετά την ανάρτηση του συντονιστή Ετεροδημοτών, Κώστα Στεφανίδη, ο οποίος είχε αναφερθεί με ρατσιστικό και σεξιστικό λόγο προς την Κωνσταντίνα Κούνεβα.

Σε αυτή την περίπτωση, ήταν άμεση η παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έδωσε εντολή στο γραμματέα του κόμματος, Λευτέρη Αυγενάκη για τη διαγραφή του συγκεκριμένου στελέχους.

Σβίγκου: Δεν μπορούν να κρύψουν το πραγματικό τους πρόσωπο

Τις δηλώσεις υποψηφίου βουλευτή της ΝΔ σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγγου, υπογραμμίζοντας ότι «στη ΝΔ δεν μπορούν να κρύψουν το πραγματικό τους πρόσωπο».

«Υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ αποκαλεί τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ «αιχμαλώτους πολέμου» αλλά μας «καθησυχάζει» ότι θα …σεβαστεί τη Σύμβαση της Γενεύης! Παρά τις εντολές για σεμνότητα και μετριοπάθεια, δεν μπορούν να κρύψουν το πραγματικό τους πρόσωπο» έγραψε η κ. Σβίγκου στο Twitter.