Ο μεγαλύτερος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας για παιδιά «First Lego League», «κάνει στάση» στην Αθήνα, με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής. Πρόκειται για διοργάνωση του Φιλεκπαιδευτικού Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου eduACT, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Πιο συγκεκριμένα, στις 16 και 17 Φεβρουαρίου 2019 στο Συνεδριακό Κέντρο Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (Θηβών 250 και Πέτρου Ράλλη, Αιγάλεω) και ώρα 10:00 – 15:00 πρόκειται να υλοποιηθούν οι προκριματικοί αγώνες της Αθήνας από ομάδα εκπαιδευτών, με ελεύθερη είσοδο για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν τον Διαγωνισμό.

Συνολικά, 36 ομάδες από τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο (οι 26 από την Αττική) θα πραγματευτούν ένα ρεαλιστικό πρόβλημα σχετικό με τα μυστήρια του διαστήματος.

Η Περιφέρεια Αττικής είναι αρωγός αυτής της μεγάλης γιορτής μάθησης και διασκέδασης για τους μικρούς φίλους, βραβεύοντας δύο συνεχόμενες χρονιές την προσπάθεια των παιδιών που μετείχαν σε αντίστοιχους διαγωνισμούς.