Ητανκαλοκαίρι του 2013, στην αφετηρία του Γολγοθά των μικρότερων κατηγοριών, όταν μέλος του τότε ποδοσφαιρικού επιτελείου της ομάδας (συγκεκριμένα ο πρώην τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ Νίκος Λυμπερόπουλος) είχε υποδείξει την απόκτηση του Τάσου Μπακασέτα, επιθετικού που τότε ήταν 20 ετών και αγωνιζόταν στον Αστέρα Τρίπολης. Δεν του έδωσαν και ιδιαίτερη σημασία είναι η αλήθεια.

Σήμερα, ο 23χρονος επιθετικός των Κυανέρυθρων παρουσιάζεται ως βασικός μεταγραφικός στόχος της Ενωσης, μία επιδίωξη που είναι πολύ κοντά στο να πραγματοποιηθεί καθώς, όπως είχε γράψει η «Ομάδα», είναι παίκτης που θέλει διακαώς ο Μελισσανίδης στην ΑΕΚ, ακόμα περισσότερο γνωρίζοντας ότι για την απόκτησή του ενδιαφέρεται και ο Ολυμπιακός. Διαφαίνεται όμως ότι ακόμα μία μεταγραφική νίκη της Ενωσης, βασισμένη στην επιθυμία του ίδιου του ποδοσφαιριστή να φορέσει τα κιτρινόμαυρα, εν τέλει θα επιτευχθεί με τριετούς διάρκειας συνεργασία.

Ο Μπακασέτας είναι δηλωμένος αεκτζής και πολλοί το γνωρίζουν αυτό. Μεγαλωμένος στις κιτρινόμαυρες εξέδρες και δίχως διάθεση να παίξει στον Ολυμπιακό ο οποίος τον πολιορκεί, όπως κάποιοι παρουσιάζουν.

Μάλιστα, εν αντιθέσει με όσα λένε από τον Πανιώνιο, σύμφωνα με τα οποία ο παίκτης μένει ελεύθερος τον ερχόμενο Ιανουάριο, κυκλοφορεί ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο υπάρχει το παράθυρο, σε μερικές εβδομάδες από σήμερα, ο παίκτης να μην έχει την παραμικρή

δέσμευση με τους Κυανέρυθρους.

Η αλήθεια είναι ότι η ΑΕΚ ουδέποτε είχε την οικονομική ευχέρεια του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Ακόμη και τα χρόνια των διοικήσεων Μελισσανίδη και Καρρά (αρχές δεκαετίας ’90), όταν η ομάδα μεσουρανούσε στα γήπεδα σαρώνοντας τους τίτλους, δεν διέθετε τα μπάτζετ των άλλων δύο.

Παρά ταύτα δεν είναι λίγες οι φορές που απέκτησε σπουδαίους ποδοσφαιριστές μέσα από τα χέρια των μεγάλων αντιπάλων της. Ασχέτως αν στην πορεία δικαιώθηκε για αυτές τις μεταγραφές ή όχι.

Το βέβαιο είναι πως όταν έγιναν οι συγκεκριμένες κινήσεις προκάλεσαν ενθουσιασμό στους φίλους του Δικεφάλου και απογοήτευση στους υπόλοιπους. Οι περιπτώσεις των Χρήστου Κωστή, Σωτήρη Κωνσταντινίδη, Ντέμη Νικολαΐδη, Ευριπίδη Κατσαβού, Χρήστου Μαλαδένη είναι χαρακτηριστικές.