Μπορεί να μην είναι οι πιο συνηθισμένες, αλλά οι σάλτσες για τα μακαρόνια που καταλήγουν να είναι ροζ, είναι και οι πιο νόστιμες. Η συγκεκριμένη γίνεται με φέτα, κρασί και κρέμα γάλακτος. Μία συνταγή τουσεφΣτράτου Ιωσηφέλλη.

Υλικά (για 2 μερίδες)

200 γρ. ταλιατέλες

100 γρ. Φέτα

100 γρ. κρέμα γάλακτος

80 γρ. λιαστή ντομάτα (ψιλοκομμένη)

50 γρ φρέσκο κρεμμυδάκι (ψιλοκομμένο)

1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένο)

2 κτσ βούτυρο φρέσκο

αλάτι, πιπέρι, ρίγανη (κατά προτίμηση)

κρασί για το σβήσιμο

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Οι περισσότερες συσκευασίες πλέον αναγράφουν δύο χρόνους, προτιμείστε τον μικρότερο για να γίνουν αλ ντέντε.

Σ’ ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει προσοχή να μην κάψει. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη λιαστή ντομάτα. Σβήνουμε με το κρασί.

Ακολούθως, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και μια κουταλιά νερό από το ζωμό που έχουμε βράσει τα μακαρόνια και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει μία βράση.

Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τη ρίγανη.

Εν τω μεταξύ, έχουμε κόψει τη φέτα σε μικρά κομμάτια και την προσθέτουμε στη σάλτσα μας. Ανακατεύουμε συνέχεια ώστε η φέτα λιώσει και να δέσει με τα υπόλοιπα υλικά.

Όταν είναι έτοιμα τα ζυμαρικά μας, τα στραγγίζουμε, ρίχνουμε στο σουρωτήρι με τα ζυμαρικά το υπόλοιπο βούτυρο και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να λιώσει.Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσουν.

Σεφ Στράτος Ιωσηφέλλης

Ο σεφ Στράτος Ιωσηφέλλης γεννήθηκε το 1985 στη Λέσβο. Είναι απόφοιτος του τμήματος Μαγειρικής Τέχνης του Institute of hotel & tourism studies Le Monde. Σήμερα, είναι καθηγητής Μαγειρικής Τέχνης στη «Σιβιτανίδειο Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων» και στο «Ι.Ι.Ε.Κ. PRAXIS». Παράλληλα, εργάζεται ως sous-chef στο Bar-Restaurant Διόσκουροι στο πλάι του Chef Δημήτρη Πολίτη.

Στο παρελθόν έχει εργαστεί στις κουζίνες του Café del Mar και του ξενοδοχείου Astir of Paros κ.ά. Ενώ υπεύθυνος κουζίνας έχει αναλάβει στα εστιατόρια Άνω Κάτω στη Γλυφάδα, στο bar- restaurant Kabar στο Θησείο. Ως sous-chef έχει εργαστεί στα Baraonda, Ακρωτήρι και Διόσκουροι.

Έχει παρακολουθήσει ειδικά σεμινάρια «Διεθνούς Κουζίνας (Βραζιλιάνικη- Μεξικάνικη- Καραιβικής- Νότιας Αφρικής)» με Chef τον Αντώνιο Καβαλιέρο, γευσιγνωσίας οίνου και παρουσίαση οινοποιείου, με γευσιγνωσία κρασιών του οινοποιείου «Κτήμα κυρ’ Γιάννη».

Επίσης, πρόγραμμα επιμόρφωσης σπουδαστών και αποφοίτων Le Monde για παρασκευή και παρουσίαση Γαλλικού Μενού με εισηγητή τον σεφ Jean Yves Carattoni κ.ά.