Στη μεγαλύτερη διάκριση της καριέρας της, η 26χρονη πρωταθλήτρια νίκησε τον μεγαλύτερο φόβο της, τη βροχή και έλαμψε στεγνή πια χθες το μεσημέρι στο βάθρο.

Για μια κοπέλα που είχε ξεκινήσει από την ενόργανη γυμναστική (οι προπονητές της διέκριναν την ικανότητα στο άλμα και τα προσόντα της και της συνέστησαν να μεταπηδήσει αμέσως στον στίβο και στο επί κοντώ) και δεν το έβαλε κάτω έπειτα από σοβαρούς τραυματισμούς, είναι άξια συγχαρητηρίων.

Μετά την 8η θέση πέρυσι στο Παγκόσμιο της Νταεγού, η Νικόλ είχε αντίπαλο τη βροχή στη Ζυρίχη (στο Ντάιαμοντ Λιγκ), που της στοίχισε έναν σοβαρό τραυματισμό ο οποίος την άφησε εκτός δράσης από τον κλειστό στίβο. Θυμίζουμε πως η νεαρή αθλήτρια, που την ακούσαμε για πρώτη φορά στο Παγκόσμιο Νεανίδων στο Γκροσέτο το 2004 (6η), είχε έναν ακόμα τραυματισμό σε αγώνες στον Αγιο Κοσμά, όταν προσγειώθηκε εκτός στρώματος. Αλλά δεν το έβαλε κάτω και το Σάββατο στο Ελσίνκι ξεπερνώντας τα 4,60 μ. έγραψε ιστορία με το χάλκινο μετάλλιο (συνολικά 19ο για την Ελλάδα). Με προπονητή τον Μανώλη Καραγιάννη η Νικολέτα (όπως είναι το όνομά της) κάνει σταθερά βήματα προς τα πάνω και πέρυσι στο Λονδίνο και πάλι σε αγώνα Ντάιαμοντ Λιγκ είχε σπάσει το πανελλήνιο ρεκόρ με 4,71 μ. Ετσι και προχθές έβαλε τον πήχη όταν έμεινε μόνη της στα 4,70 μ., αλλά δεν τα κατάφερε, αλλιώς θα έπαιρνε το χρυσό μετάλλιο.

ΣΤΟ FACEBOOK

Στην ιστοσελίδα της στο facebook έγινε χαμός με δεκάδες μηνύματα από συναθλητές, φίλους και μέλη της οικογένειάς της και η ίδια τους ευχαρίστησε περνώντας και το μήνυμα που τη χαρακτηρίζει: «Τίποτα δεν είναι τυχαίο… ο δρόμος για την επιτυχία δεν είναι λεωφόρος, αλλά μονοπάτι κακοτράχαλο… Αν χάσεις την αυτοσυγκέντρωσή σου στον στόχο δεν θα φτάσεις ποτέ… Σας ευχαριστώ όλους για την υποστήριξή σας και τη θετική σας ενέργεια… πολύτιμη βοήθεια… την ένιωθα σε κάθε στιγμή!!!!» έγραψε χαρακτηριστικά. Αυτή τη φορά η βροχή δεν την εμπόδισε να κάνει το άλμα προς το βάθρο. Η Τσέχα Γίρινα Πταντσίκοβα (χρυσή επίσης με 4,60 μ.) ξέσπασε σε κλάματα μετά την ολοκλήρωση των προσπαθειών της Κυριακοπούλου, την οποία θεωρούσε φαβορί!

O ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ

Εξαιρετικός ο Κώστας Φιλιππίδης στον αντίστοιχο τελικό των ανδρών, έμεινε τελικά 5ος (περνώντας τα 5,72 μ. ατομικό ρεκόρ φέτος), ενώ ο Κώστας Δουβαλίδης ήταν 8ος στον τελικό των 110 μ. με εμπόδια (13.59), αφού την εξαιρετική κούρσα την έκανε στα ημιτελικά με πανελλήνιο ρεκόρ (13.37). Οι δέκα συμμετοχές σε τελικούς και το (χάλκινο) μετάλλιο υπό τέτοιες συνθήκες προετοιμασίας αποτελούν θετικό πρόσημο για την ελληνική ομάδα και τον αρχιπροπονητή Δημήτρη Ευαγγελόπουλο.