Οι πιστοί της θεωρίας των UFΟ το γλεντάνε αυτή την εβδομάδα: Μια περίεργη λάμψη που εμφανίζεται σε φωτογραφίες που μετέδωσε το διαστημικό ρομπότ Curiosity από την επιφάνεια του πλανήτη Αρη, έχει εξάψει τη φαντασία τους – που εδώ που τα λέμε δεν θέλει και πολύ για να πάρει μπρος.

«Κάμερα της NASA στον Αρη κατέγραψε κάτι που φαίνεται να είναι ένα τεχνητό φως να εκπέμπεται προς τα έξω από την επιφάνεια του πλανήτη» ανέφερε το UFO Sightings Daily, εγγράφοντας και αυτό το στοιχείο στην πληθώρα άλλων δεδομένων που «αποδεικνύουν» την ύπαρξη εξωγήινων.

Η δημοσίευση ωστόσο του UFO Sightings Dailyαναδημοσιεύτηκε αργότερα από την εφημερίδα Houston Chronicle και ο θόρυβος μεταξύ των πιστών της θεωρίας των UFO, αλλά και απλών περίεργων γιγαντώθηκε.

Ετσι η NASA έσπευσε να προβεί σε διευκρινίσεις. Σύμφωνα με τον Τζάστιν Μάκι του Εργαστηρίου Αεριώθησης (JPL) της NASA, επικεφαλής της ομάδας που ανέπτυξε την Κάμερα Πλοήγησης του Curiosity, η λάμψη είτε προέρχεται από την ανάκλαση του ηλιακού φωτός σε κάποιον λείο βράχο, είτε προήλθε από κοσμική ακτίνα που έπεσε στον πλανήτη από το Διάστημα.

«Στις χιλιάδες εικόνες που λαμβάνουμε από το Curiosity βλέπουμε φωτεινές κηλίδες σχεδόν κάθε εβδομάδα» λέει ο ερευνητής σε ανακοίνωση της NASA.

Το εξάτροχο ρομπότ της NASA που εξερευνά τον Κόκκινο Πλανήτη από το καλοκαίρι του 2012 βρίσκεται τώρα στη λεκάνη του Κρατήρα Γκέιλ όπου αναζητά στοιχεία για το υγρό, φιλόξενο περιβάλλον του αρχαίου Αρη.