Ο Μαραθώνιος της Βοστώνης ξεπερνά τον έναν αιώνα ιστορίας. Διεξήχθη πρώτη φορά το 1897. Οι διοργανωτές του είχαν εμπνευστεί από το Μαραθώνιο των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα, νικητής του οποίου ήταν ο Σπύρος Λούης. Για τους κενυάτες δρομείς η νίκη στη Βοστώνη θεωρείται μεγαλύτερο κατόρθωμα απ’ ό,τι ένα χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο. Τον αγώνα είχε κερδίσει και ένας Ελληνας, ο Στέλιος Κυριακίδης, το 1946. Αδύναμος και υποσιτισμένος, είχε πετύχει τότε έναν απρόσμενο άθλο. Εξαργύρωσε τη νίκη του συγκεντρώνοντας οικονομική ενίσχυση για την ταλαιπωρημένη από την Κατοχή Ελλάδα. Η βοήθεια που έφερε στη χώρα μας με την επιστροφή του έγινε γνωστή ως «πακέτο Κυριακίδη».

Η διαδρομή του Μαραθωνίου της Βοστώνης έχει πολλές ομοιότητες με αυτήν της Αθήνας. Είναι αγώνας μεγάλης δυσκολίας, με εναλλαγές κατηφόρας και ανηφόρας, και ο μοναδικός στον κόσμο που θέτει χρονικά όρια συμμετοχής ανάλογα με τις ηλικιακές κατηγορίες.

Κάθε χρόνο συμμετέχουν σε αυτόν τουλάχιστον 25.000 δρομείς. Ανάμεσά τους και πολλοί Ελληνες. Το 2009 πάνω από 70 έλληνες δρομείς είχαν φιλοξενηθεί σε σπίτια ομογενών και Αμερικανών ως προσκεκλημένοι των διοργανωτών.