Λίγες ημέρες πριν από τις 20 Αυγούστου, ημερομηνία κατά την οποία η χώρα θα μπει σε μια νέα περίοδο επιτήρησης χωρίς χρηματοδότηση, ανέκαμψαν οι αναλυτές που εντοπίζουν παθιασμένο αντισυριζαϊσμό σε «προοδευτικούς» πολίτες, που αγωνίζονται να φύγουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ…

Πώς είναι δυνατόν, λένε αυτές οι αναλύσεις, προοδευτικοί πολίτες να συναινούν σε μια συντηρητική και πιθανόν αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ; Πώς είναι δυνατόν να διεκδικείται η πολιτική συντριβή του Τσίπρα, που αν μη τι άλλο υπηρετεί κι αυτός την πρόοδο;

Οι αναλύσεις αυτές παραβλέπουν επιτηδευμένα ότι δεν χρειάζεται να είσαι προοδευτικός ή συντηρητικός για να παραδεχτείς πως το αποτέλεσμα, όχι απλώς της διακυβέρνησης αλλά του περάσματος από την πολιτική ζωή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, είναι καταστροφικό για τη χώρα. Κι όταν οι καταστροφείς ζητούν την ψήφο σου, θα είσαι τεράστιο κορόιδο αν υπολογίσεις ότι θα τους δώσεις ακόμα μια ευκαιρία, επειδή οι ίδιοι διατείνονται ότι είναι ιδεολογικά συγγενείς σου.

Γιατί δεν θα τους δώσεις καμία ευκαιρία; Επειδή στο όνομα της προόδου εργάστηκαν καταστρέφοντας τη χώρα. Στην αρχή πλασαριζόμενοι ως υπέρμαχοι μιας αντικαπιταλιστικής βίας, που δήθεν θα επέσπευδε την κοινωνική δικαιοσύνη. Τη βία αυτή την εξέθρεψαν τον Δεκέμβριο του 2008 με οδυνηρές συνέπειες για τον κοινωνικό ιστό.

Η χρεοκοπία επέτρεψε να φουντώσει στα αποκαΐδια εκείνης της εποχής ένα κίνημα κοινωνικής καταστροφής, που αντλούσε από την εμπειρία του 2008 και μετατράπηκε στα αντισυστημικά μορφώματα των Αγανακτισμένων, τα οποία τροφοδότησαν με μίσος την κοινωνία. Πάνω σε αυτό το κοινωνικό μίσος αναδείχθηκαν νέες δυνάμεις, που για να ανεβούν στην εξουσία κορόιδεψαν, εξαπάτησαν, συκοφάντησαν, βιαιοπράγησαν, εκχυδάισαν την πολιτική ζωή.

Για να αποφέρουν τι; Κρίσεις και καταστροφές. Την παραλίγο έξοδο της χώρας από την ΕΕ. Τα capital control και την εξαθλίωση της μεσαίας τάξης. Τη συρρίκνωση της οικονομίας. Την ανακαίνιση του κομματικού κράτους. Τη διάλυση της Παιδείας, την κατάρρευση της Υγείας. Την προσπάθεια ελέγχου του Τύπου. Την καταστροφή στη Μάνδρα και στο Μάτι, τη χυδαιότητα που συνόδευσε τις προσπάθειες των υπευθύνων να μην αναλάβουν την ευθύνη τους.

Γι’ αυτό προέχει η ανατροπή της φαυλοκρατίας στο όνομα της προόδου. Τα υπόλοιπα θα τα βρούμε την ώρα της δημοκρατικής ανασυγκρότησης. Την ώρα της δικαιοσύνης. Αυτό προέχει σήμερα για την Ελλάδα, αυτό είναι προοδευτικό.