Η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ ΠΑΟΚ και Κέρκυρας είναι μεγάλη και κανείς δεν αμφισβητεί την ανωτερότητα του Δικέφαλου του Βορρά.

Η θέση στην οποία άλλωστε βρίσκεται η ομάδα της Θεσσαλονίκης κι αυτή στην οποία βρίσκεται η Κέρκυρα φανερώνουν τα πάντα. Ωστόσο η απόφαση των ιθυνόντων της Κέρκυρας να εκτίσουν την ποινή τους στο συγκεκριμένο ματς πέντε βασικοί παίκτες δημιούργησε ένα σκηνικό που ήταν πολύ δύσκολο να ανατραπεί από τους νησιώτες.

Ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε, χωρίς μάλιστα να ιδρώσει, τις αμυντικές αδυναμίες που είχαν οι γηπεδούχοι και το τελικό 3-0 φαντάζει φυσιολογικό βάσει των όσων προαναφέραμε. Το σίγουρο πάντως είναι πως το χθεσινό παιχνίδι δεν προσφέρεται για εξαγωγή συμπερασμάτων κι αυτό είναι πανθομολογούμενο λόγω των πολλών απουσιών που είχε η Κέρκυρα. Η εικόνα λοιπόν που είχε το παιχνίδι ήταν η αναμενόμενη.

Ουδείς περίμενε κάτι διαφορετικό και πολύ απλά ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πετύχει τον βασικό του στόχο. Πήρε τους τρεις πόντους χωρίς να χρειαστεί να παίξει με μεγάλη ένταση. Κι όταν μια ομάδα καταφέρνει να πάρει εκτός έδρας νίκη στο ρελαντί, τότε έχει πετύχει τον στόχο της.

Η συνέχεια βέβαια είναι αυτή που έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον καθώς ακολουθούν πολύ μεγάλα και δύσκολα ματς για τον ΠΑΟΚ αλλά και για Ολυμπιακό και ΑΕΚ.