Οι Αγγλοι δεν έπρεπε να δείξουν έκπληξη μπροστά στις νέες δικαιολογίες του Ζοζέ Μουρίνιο. Αλλωστε αυτοί είναι που λένε πως μία κακή δικαιολογία είναι καλύτερη από καμία. Προφανώς όμως έκριναν πως μαζεύτηκαν πολλές κακές δικαιολογίες και αποφάσισαν να γκρεμίσουν τα τείχη πίσω από τα οποία κρύβεται ο δύστροπος Πορτογάλος ύστερα από κάθε αποτυχία του.

Αυτή τη φορά ο κάποτε Special One αποφάνθηκε πως το πρόβλημα είναι τα χρήματα που δαπανά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στις μεταγραφές. Τα 340 εκατ. ευρώ που ξόδεψαν οι Κόκκινοι Διάβολοι είναι λίγα σε σχέση με αυτά που έδωσε η μεγάλη αντίπαλος, η Σίτι, που ως εκ τούτου έχει καλύτερη ομάδα.

Ο παλαίμαχος άγγλος άσος Ρέι Γουίλκινς χαρακτήρισε τον Μουρίνιο «θαυμάσιο εκτροπέα». Η «Ντέιλι Μέιλ» του θυμίζει τα εκατομμύρια που ξόδεψε για παίκτες οι οποίοι υποαποδίδουν. Και η «Μάρκα» του πρότεινε μια ενδεκάδα από σούπερ ποδοσφαιριστές που θα μπορούσε να είχε δημιουργήσει με 300 εκατ. ευρώ.

Οι αντιδράσεις, πρωτόγνωρες για τον Μουρίνιο, αποκαλύπτουν το μέγεθος της αμφισβήτησης που υπάρχει πια προς το πρόσωπό του.

Ο Φέργκιουσον κατέκτησε δεκάδες τίτλους στηριζόμενος κατά βάση σε παίκτες που αναδεικνύονταν από την ακαδημία της Γιουνάιτεντ. Ο Σκωτσέζος δεν αγόραζε ομάδες, τις έχτιζε. Γι’ αυτό είχαν γερά θεμέλια και άντεχαν στον χρόνο. Γι’ αυτό ο Μουρίνιο δεν θα γίνει ποτέ σερ.