Θεωρείται πολιτικώς ορθό η με κάθε τρόπο προσπάθεια επίτευξης του επιθυμητού αποτελέσματος στο ποδόσφαιρο; Είναι προφανές ότι το ρητορικό ερώτημα με τη μακιαβελική εγγύτητα δεν μπορεί να απαντηθεί μονολεκτικά. Ενα «ναι» ή ένα «όχι» θα διεύρυνε τη συζήτηση, η οποία πολύ πιθανό να κατέληγε σε αδιέξοδο.

Η προσέγγιση ενός αγώνα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως αποδείχθηκε στην περίπτωση της αναμέτρησης της ΑΕΚ με τον Απόλλωνα.

Ο Δικέφαλος αφίχθη στο Ολυμπιακό Στάδιο με τον αέρα του πρωτοπόρου, του φαβορί και της ανωτερότητας όπως αυτή περιγράφηκε με λυρισμό από τον Τύπο.

Η πραγματικότητα τσαλακώθηκε όπως η διπλωμένη στα δύο εφημερίδα και ο Δικέφαλος Αετός έφαγε τα μούτρα του. Το εντυπωσιακό στην υπόθεση είναι πως πριν από την ανώμαλη προσγείωσή του, παίκτες όπως ο Αραούχο είχαν ψυχανεμιστεί το κακό που ερχόταν και αποφάσισαν να μιμηθούν τον Γκρεγκ Λουγκάνις.

Το κοντράστ από τον Απόλλωνα θόλωσε την εικόνα. Η Ελαφρά Ταξιαρχία ισοβαθμούσε με την προτελευταία Κέρκυρα, προερχόταν από δύο συνεχόμενες ήττες με 3-1 και είχε στον πάγκο της νέο προπονητή.

Τι πιο φυσικό λοιπόν να παρκάρει το πούλμαν στην εστία του. Θεμιτό; Απολύτως. Αναμενόμενο; Σαφέστατα.

Οι καπνοί όμως από τα θυμιατά προκάλεσαν παραζάλη στον Μανόλο Χιμένεθ και τους παίκτες του, που επιστράτευσαν τη ναΐφ ποδοσφαιρική σκέψη για το προφανές.