Τρεις ήταν οι μάγοι με τα δώρα που προίκισαν τον νεογέννητο Χριστό. Στην περίπτωση του ΠΑΟΚ είναι περισσότεροι και έχει να κάνει καθαρά με το θέμα του ελληνικού στοιχείου στην ομάδα.

Από τότε που ο Ραζβάν Λουτσέσκου αποφάσισε να αφήσει τα πειράματα και να στηριχτεί στους Ελληνες της ομάδας, άρχισε η ανοδική πορεία.

Στην Ξάνθη ο τερματοφύλακας Αλέξανδρος Πασχαλάκης ήταν η αποκάλυψη και ο Δημήτρης Λημνιός κάλυψε και με το παραπάνω το κενό του Κάμπος. Στο κατ’ ευφημισμόν ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό έλαμψε το αστέρι του Δημήτρη Πέλκα και στα Χανιά μίλησε ο αρχηγός Στέλιος Μαλεζάς.

Τα γκολ των αμυντικών ο κόσμος τα θυμάται πιο εύκολα διότι συνήθως είναι πολύ λιγότερα. Στην περίπτωση του Στέλιου Μαλεζά είναι ακόμα πιο εύκολη η θύμηση, αφού όποτε σκοράρει ο ΠΑΟΚ παίρνει αποτέλεσμα και δεν χάνει ποτέ!

Ολα του τα γκολ, από το πρώτο του με τη φανέλα του Δικεφάλου πριν από 10 χρόνια κόντρα στον Πανιώνιο (3-1) μέχρι και το τελευταίο προχθές, έχουν τη δική τους ιστορία. Με τον Ηρακλή το 2008 είχε δώσει βαθμό με τον Πανθρακικό, ακόμα και στην Μπριζ ήταν αυτός που ισοφάρισε στην πρεμιέρα στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ και άνοιξε τον δρόμο για την πρόκριση.

Μαλεζάς, Πέλκας, Πασχαλάκης, Λημνιός και Κουλούρης έπαιξαν στην Κρήτη και ο ΠΑΟΚ βλέπει τα δικά του (πολλά από τα σπλάγχνα του) παιδιά να του δείχνουν τον δρόμο προς τον τίτλο.