Κώστας+Καρίμ=18

ΣΤΑ μαθηματικά, δεν υπάρχει περίπτωση λάθους: Κώστας+Καρίμ=18. Εξι γκολ και δύο ασίστ ο Φορτούνης, επτά γκολ και τρεις ασίστ ο Ανσαριφάρντ. Στο +6 δηλαδή, από το αντίστοιχο κιτρινόμαυρο δίδυμο. Με τον Μάρκο Λιβάγια (φωτογραφία) να μετράει πέντε γκολ και δύο ασίστ και τον Σέρχιο Αραούχο τρία γκολ και δύο ασίστ. Ιδού λοιπόν ένας άτυπος συναγωνισμός για το καλύτερο επιθετικό δίδυμο του πρωταθλήματος. Ο Αργεντινός (που σήμερα με την Κέρκυρα έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει τις επιδόσεις του) και ο Κροάτης, κόντρα στον Ελληνα και στον Πέρση. Το εντυπωσιακό με τον Ανσαριφάρντ (ένα γκολ και μία ασίστ το Σάββατο στο Αγρίνιο) είναι ότι ξεκίνησε τη σεζόν σαν τέταρτη επιλογή στην επίθεση των Ερυθρολεύκων! Πίσω από Εμενίκε – Τζούρτζεβιτς, αλλά και από τον Μπεν, που είχε πάρει ευκαιρίες και είχε σκοράρει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο αλήστου μνήμης Χάσι τον είχε εκτός ευρωπαϊκής λίστας, ενώ κάποια στιγμή είχε τεθεί θέμα να δοθεί δανεικός. Σήμερα, ένα ματς πριν από το φινάλε του πρώτου γύρου, είναι (μαζί με τον Πέδρο Κόντε του ΠΑΣ) στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ.

Πόντος στον Τάκη

ΓΙΑ τον Κώστα Φορτούνη, ότι είναι ο ποιοτικότερος έλληνας ποδοσφαιριστής δεν χωράει αμφιβολία. Ούτε καν συζήτηση. Με τον Ολυμπιακό να είναι καλός επιθετικά, για να δώσουμε έναν πόντο στον κόουτς Τάκη, ήταν θέμα χρόνου να ξαναβρεί τον καλό του εαυτό. Με την μπάλα να παίζεται κάτω κι έχοντας δίπλα του καλούς τεχνίτες σαν τον Μαρίν και τον Ανσαριφάρντ, μπήκε σε πολλές φάσεις κόντρα στον Παναιτωλικό και σκόραρε δις. Τα 31 γκολ που έχουν πετύχει οι Ερυθρόλευκοι δείχνουν ξεκάθαρα την επιθετική τους υπεροπλία. Δεν σκότωσαν κανένα θηρίο στο Αγρίνιο, αλλά με τέτοιου επιπέδου αντιπάλους έχουν πετάξει βαθμούς. Στην άμυνα, βρήκαν έναν ακόμα τρόπο να δεχθούν γκολ (με το αυτογκόλ του Ενγκελς) αλλά οι γηπεδούχοι είχαν καθαρές ευκαιρίες για να σκοράρουν κι ένα δοκάρι. Τον κόσμο ωστόσο, αλλά εξίσου και τους δημοσιογράφους-ρεπόρτερ, εξιτάρει η κουβέντα ποιος έχει τους καλύτερους ποδοσφαιριστές. Και ειδικότερα στην επίθεση.

Δίδυμο – φωτια

ΣΤΗΝ αρχή της σεζόν, ήταν στον ΠΑΟΚ που καμάρωναν για τον Πρίγιοβιτς (φωτογραφία). Χαρακτηρίζοντάς τον σαν τον Νο1 επιθετικό του πρωταθλήματος. Στην πορεία, ο Σέρβος σκάλωσε, έχασε τη θέση του από τον Κουλούρη και με το χθεσινό γκολ έφτασε τα έξι. Στην ΑΕΚ, εύλογα τρίβουν τα χέρια τους με τον Μάρκο Λιβάγια. Οι επιδόσεις του, τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στην Ευρώπη, είναι εντυπωσιακές. Σιγά σιγά ξεμπουκώνει και ο Αραούχο, με τους ρεπόρτερ των Κιτρινόμαυρων να μιλάνε με βεβαιότητα για το καλύτερο επιθετικό δίδυμο του πρωταθλήματος. Οι αριθμοί όμως (προς το παρόν τουλάχιστον) δικαιώνουν τους κόκκινους ρεπόρτερ κι ανεβάζουν στην κορυφή τους Ανσαριφάρντ – Φορτούνη. Με τη συνέχεια να αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Λεπτομέρεια: Λιβάγια – Αραούχο είναι δανεικοί και με απαγορευτικές για τα οικονομικά δεδομένα της Ενωσης ρήτρες), Φορτούνης – Ανσαριφάρντ ανήκουν στον Ολυμπιακό.

Ανεβάζει στροφές

Ο ΠΑΟΚ έτσι κι αλλιώς θα κέρδιζε αυτό το κάτι σαν Παναθηναϊκός, αλλά όπως έχει πει ο Σαλβαδόρ Νταλί, «ουδέν κακόν αμιγές καλού». Χτύπησε ο Ελ Καντουρί, μπήκε ο Πέλκας (φωτογραφία) κι ο ΠΑΟΚ βρήκε πρωταγωνιστή. Ολα τα λεφτά χθες στην Τούμπα, με δύο προσωπικά γκολ. Τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους κι εκθέτουν τον ρουμάνο τεχνικό. Σε 936 λεπτά συμμετοχής ο Μαροκινός, μηδέν γκολ, μηδέν ασίστ. Σε 736 λεπτά ο Πέλκας, τέσσερα γκολ, δύο ασίστ. Σ’ αυτό το δήθεν ντέρμπι, οι διαφορές ήταν τεράστιες: στην ποιότητα του έμψυχου υλικού, στη διάθεση, στην ψυχολογία. Το κοντέρ ίσως να έγραφε περισσότερα από το 4-0, αν δεν έψαχνε την κόκκινη κάρτα ο Μακ.

Γιορτή στην κατάμεστη Τούμπα και θλίψη για το φάντασμα του Παναθηναϊκού. Στη γενική κατάπτωση και ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Με το σκορ στο 0-3 και την ομάδα του να παίζει με δέκα παίκτες, ασχολιότανε με τη διαιτησία. Πορείες αντίθετες, με τον ΠΑΟΚ να ανεβάζει στροφές και να πατάει γκάζι και τον Παναθηναϊκό να τον έχει πάρει για τα καλά ο κατήφορος.

Μετράει ώρες

ΜΕΡΕΣ μέτραγε πριν από το ματς στο Περιστέρι ο Ζοζέ Ανιγκό. Εξι ματς χωρίς νίκη (τέσσερις ήττες, δύο ισοπαλίες) ήταν πολλά κι ο Ιωάννης Κομπότης με το νεροπίστολο τον είχε στο σημάδι. Μετά την ήττα από τον Ατρόμητο, ο γάλλος τεχνικός μετράει ώρες. Η απόφαση είναι ειλημμένη.