«Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο χωριό Εράσμιο της Ξάνθης […] Κάτοικοι του χωριού […] σταμάτησαν την πομπή των αυτοκινήτων εκφράζοντας την επιθυμία να τον δουν από κοντά και να μιλήσουν μαζί του. Στα χέρια τους κρατούσαν λουλούδια και μόλις ο πρωθυπουργός κατέβηκε από το αυτοκίνητο, τον αγκάλιασαν και του πρόσφεραν ανθοδέσμες λέγοντάς του: «Σε περιμέναμε πολύ (sic) ώρα» […]».

Από χθεσινό τηλεγράφημα του ΑΠΕ

Μια πιο ευχάριστη έκπληξη περίμενε τον Πρωθυπουργό σήμερα το πρωί στην οδό Ηρώδου Αττικού. Συνταξιούχοι, που συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ προφανώς από παρεξήγηση, έφτασαν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου κρατώντας ορχιδέες και αγριοτριαντάφυλλα. Εμπλεοι ενθουσιασμού, όρμησαν πάνω του, ευγνώμονες για όσα έχει κάνει γι’ αυτούς. Ορισμένες γυναίκες τον φιλούσαν περιπαθώς, δείχνοντας την ατελείωτη λατρεία τους. Οι ερωτηθέντες από το ΑΠΕ/ΜΠΕεεε…, για την εισβολή αγάπης στα άδυτα της πρωθυπουργικής επικράτειας, απαντούσαν με στοναχές ηδονής μία μόνο, την ίδια λέξη: «λατρεία»!

Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον υπουργό του Νίκο Παππά, βγήκε για έναν περίπατο μέσω του Εθνικού Κήπου στην Πλατεία Συντάγματος, που θα μετονομαστεί σε Πλατεία Λένιν. Εκεί έπεφταν πάνω του, σαν ζαλισμένοι, οι πολίτες. Μερικοί έσκυβαν και του φιλούσαν το χέρι, ένας μάλιστα έσκυψε και του φίλησε τα πόδια. Σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο ΑΠΕ/ΜΠΕεεε…, ο Αλέξης Τσίπρας, με το κόκκινο της αιδημοσύνης στα μάγουλα, δήλωσε: «Καταλαβαίνω τις εκδηλώσεις λατρείας του λαού ως αντανάκλαση των προσπαθειών που κάναμε για να φτιάξει η ζωή του. 300.000 θέσεις εργασίας είχαμε υποσχεθεί, 600.000 φτιάξαμε. 12.000 αφορολόγητο, το πήγαμε στις 15.000. Η θέσπιση φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας επέτρεψε όχι μόνο να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ, αλλά και να δοθούν κίνητρα στις επιχειρήσεις για αυξήσεις. Πλέον ο κατώτερος μισθός είναι τα 1.002 ευρώ. Κάναμε την ευτυχία πράξη».

Ο Πρωθυπουργός συνέχισε με το μετρό, συνοδευόμενος από τον Χρήστο Σπίρτζη και εξέχοντα στελέχη του κινήματος Δεν Πληρώνω ώς το «Πεντάγωνο». Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος, που τους ανέμενε με την επίσημη στολή οπλίτη χιονοδρόμου, έτρεχε να αποφύγει τις εκδηλώσεις λατρείας των περαστικών, έτσι ο Πρωθυπουργός διέβη πεζή στο απέναντι πεζοδρόμιο για να ξεκουραστεί, στο παγκάκι πλάι στο άγαλμα του στρατάρχη Παπάγου.

Εκεί, στο γκαζόν, κάτω από το άλογο του στρατάρχη, έβοσκαν μερικά κατσικάκια. Υπήρχε εκεί ικανή ποσότητα σανού. Είχε φροντίσει γι’ αυτό το ΑΠΕ/ΜΠΕεεε…