Με κλασικό σκόρερ προχωράς

Λίγα μυστικά υπάρχουν σε αυτές τις πρώτες στροφές της Λίγκας. Η βαθμολογία αποτυπώνει ανάγλυφα τι έχει και τι όχι κάθε ομάδα, πού πονά και πού χρειάζεται ενίσχυση. Σε ένα πρωτάθλημα όπου οι μικροί εγείρουν απαιτήσεις και επιθυμούν να βγουν μπροστά κερδίζοντας μέτρα στην κούρσα, οι ισχυροί έχουν μόνο μια απάντηση να δώσουν: να κλείσουν τον αντίπαλο στην περιοχή, να αξιοποιήσουν υπεροχή, κατοχή μπάλας και εντέλει τις ευκαιρίες που θα φτιάξουν. Ο ΠΑΟΚ, έχοντας τον Πρίγιοβιτς σε δαιμονιώδη κατάσταση, εξασφαλίζει τρίποντα και αυτές οι λεγόμενες εύκολες νίκες του δίνουν ηθικό και ψυχολογία, κάτι που συγκαταλέγεται στα βασικά πλεονεκτήματα για τον πρωταθλητισμό. Εχοντας ταλαιπωρηθεί για κάμποσο διάστημα από την αφλογιστία του Αθανασιάδη, ο ΠΑΟΚ ανακάλυψε σκόρερ εκεί που ελάχιστοι ανέμεναν. Οχι γιατί ο σέρβος κυνηγός δεν διαθέτει ελκυστικό πακέτο, αλλά γιατί σημειώνει γκολ με συχνότητα και κυρίως αξιοπιστία. Θα λέγαμε πως αν ο ένας Δικέφαλος συναντά με ευκολία τα δίχτυα, ο άλλος χάνει έδαφος ακριβώς γιατί ποντάρισε σε παίκτη με ελάχιστη προσφορά μέχρι τώρα: τον Σέρχιο Αραούχο. Ο αργεντινός επιθετικός δεν μπορεί να ξέχασε την τέχνη του, όμως λίγο η γνώση που απέκτησαν για το παιχνίδι του οι αμυντικοί, λίγο το προσωπικό βραχυκύκλωμα που παθαίνει, ιδού το γιατί ακόμη δεν έχει βρει ρυθμό. Ο Χιμένεθ τον εμπιστεύτηκε με το καλημέρα, είτε βάζοντάς τον μόνο στην επίθεση είτε προσφέροντάς του ένα ταίρι με ικανότητα στην πάσα, όπως είναι ο Λιβάια. Μάταιος κόπος. Και η ΑΕΚ που δημιουργεί άνετα ευκαιρίες, χάνει έδαφος πολύτιμο επειδή στερείται το εύκολο γκολ.

Καρίμ

Ο Λεμονής τώρα, έχει ένα μαγικό ραβδάκι να δίνει κίνητρο στους εκάστοτε ποδοσφαιριστές που έχει στη διάθεσή του. Βάζει στο ρεζερβουάρ τους βενζίνη με τον κωδικό «εμπιστοσύνη» και αυτοί τον ανταμείβουν με γκολ. Συνέβη και με τον Ανσαριφάρντ στη Νέα Σμύρνη και αμέσως ο Ολυμπιακός εξασφάλισε τους χρυσούς βαθμούς σε ματς – αίνιγμα. Ο Εμενίκε παραμένει με τα φεγγάρια του, ο Τζούρτζεβιτς ακόμη να δώσει όσα περιμένουν στο Λιμάνι, οπότε ήρθε η ώρα του Καρίμ και δικαίωσε τον κόουτς για την επιλογή του. Αν και παρά τα τέσσερα γκολ, το θέμα του Ολυμπιακού φωνάζει πως σχετίζεται με την άμυνα.

Με θέα τον άνθρωπο

Σπουδαία κίνηση που αξίζει να βρει μιμητές από τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά. Σε συνεργασία με την εταιρεία που ανεβάζει τον «Καλιγούλα», αποφασίστηκε μέρος του συνόλου των εσόδων της παράστασης (από 18 έως 29/10 στο δημοτικό θέατρο Πειραιά), να δοθεί υπέρ της αποκατάστασης της υγείας του πρωταθλητή καταδύσεων Ανδρόγεου Σαμψάκη. Πρόκειται για τον άτυχο αθλητή που χτύπησε στον βατήρα κατά τη διάρκεια προπόνησης και παραμένει υπό ιατρική παρακολούθηση.