Η πρώτη φορά, πάντα είναι ευκολότερη. Συνέβη στην Ιταλία, όταν στην πρεμιέρα του Λεμονή στον πάγκο, ο Ολυμπιακός όφειλε αρχικά να διαφυλάξει τα νώτα του και εν συνεχεία να φανεί απειλητικός απέναντι στη Γιουβέντους. Η παρτίδα άλλωστε πρώτα σώζεται και μετά κερδίζεται. Χθες στο Νέο Φάληρο, η κατάσταση διαφοροποιήθηκε τα μέγιστα. Ο πρωταθλητής έπρεπε να φτιάξει ευκαιρίες, να δημιουργήσει καταστάσεις, να απλωθεί στο χορτάρι. Απέτυχε και ελάχιστες φορές απείλησε τον Ατρόμητο. Το δύσκολο δεν είναι να καταστρέφεις, το ζητούμενο σχετίζεται με την ικανότητά σου να λειτουργείς κυριαρχικά σε κάθε ματς. Εδώ, είναι ξεκάθαρο ότι ο Ολυμπιακός είναι αδούλευτος και με ποδοσφαιριστές που δίπλα τους μπαίνει μεγάλο ερωτηματικό. Και η αναφορά γίνεται για τον Καρσελά, τον Τζούρτζεβιτς, τον φετινό Φιγκέιρας και τον Ομάρ που δεν θυμίζει τον παίκτη του παρελθόντος. Ο Τάκης Λεμονής έχει μπροστά του ανηφορικό δρόμο. Αν του άρεσαν όμως οι ευκολίες, στην Πάρο θα έμενε…

Δηλώσεις

Πριν από όσα ακολούθησαν το ματς της Λάρισας με τον ΠΑΟΚ, ξέρετε ποια ήταν η διάθεση του Αλέξη Κούγια; Ιδού κάποιες πρόσφατες δηλώσεις του: «Εύχομαι να γίνει ένα ωραίο ματς, φιλοξενούμε όλες τις ομάδες με ωραίο τρόπο. Θέλω να ανταποδώσω την εξαιρετική σχέση με τον ΠΑΟΚ και τον Ιβάν Σαββίδη». Το αν χάλασε η σχέση οριστικά, γιατί πολλά έχουν δει τα μάτια μας, μόνον οι ίδιοι οι πρόεδροι το γνωρίζουν. Αλλά κάποιες συμπεριφορές είναι φανερό ότι ξεπερνούν τα επιτρεπτά όρια.

Ντέρμπι

Ισόπαλο 17-17 έληξε το πρώτο σπουδαίο ραντεβού ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό/Ομιλο Ξυνή στο χάντμπολ των ανδρών. Η μάχη δόθηκε στον Εύοσμο, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής και το σπουδαιότερο ίσως σημείο για να σταθούμε ήταν το γεμάτο γήπεδο. Το χάντμπολ παίρνει σταδιακά ώθηση με τα ηχηρά ονόματα.

Ταλέντο

Στη δεκάδα των ταχύτερων οδηγών καρτ στην κατηγορία Junior στην Ευρώπη έχει πλέον καθιερωθεί ο νεαρός έλληνας οδηγός Διονύσης Λιβέρης, μετά τη σειρά πετυχημένων εμφανίσεων που έκανε αυτή τη χρονιά σε διεθνείς αγώνες των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων Rotax και Χ30. Ο 14χρονος ανέβηκε μάλιστα στη δεύτερη θέση του βάθρου στην πίστα του Cheb, στην Τσεχία. Στο Wackersdorf της Γερμανίας έκανε εντυπωσιακή κούρσα υπό βροχή και κατέκτησε την 5η θέση. Προπονητής του Λιβέρη είναι ο Γιάννης Αντωνιάδης.