Γιατί ο Τάκης Λεμονής; Γιατί είναι ό,τι ο Βιθέντε ντελ Μπόσκε για τη Ρεάλ ή ο Κάρλες Ρέσας για την Μπαρτσελόνα. Πιστός στρατιώτης του Ολυμπιακού, σε μόνιμη επιφυλακή, έτοιμος πάντοτε να προσφέρει όταν τον καλεί το καθήκον. Πρωτοσπαθάριος στην υπεράσπιση του ονόματός του, της φήμης του, της ιδέας του. Δεν είναι Γκουαρντιόλα, Μουρίνιο ή Κόντε, ίσως και λόγω συνθηκών. Είναι όμως ένας τίμιος εργάτης σ’ αυτό που υπηρετεί. Δεν θα υπερβάλει, δεν θα πει ψέματα, δεν θα φορτώσει το βάρος της ευθύνης του στις πλάτες άλλων.

Ναι, πολλοί φίλοι του Ολυμπιακού ήθελαν να αντικατασταθεί ο Χάσι με ένα μεγάλο όνομα. Τις διαστάσεις των γραμμάτων στην ποδοσφαιρική μαρκίζα ωστόσο δεν τις διαμορφώνει πάντοτε η αξία.

Το γνωρίζουν καλύτερα αυτοί που συμμετέχουν στο σόου.

Ο Λεμονής δεν πρόκειται να κάνει θαύματα. Ξέρει όμως την ποδοσφαιρική πυκνότητα του φαληρικού αέρα που αναπνέει. Γνωρίζει τι εστί να παίζεις με αντίπαλο την ΑΕΚ, τον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΟΚ. Αφουγκράζεται τον κόσμο, αντιλαμβάνεται τις απαιτήσεις της διοίκησης, ζυγίζει το βάρος της κατάκτησης του πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό.

Ο Δαφνοστεφανωμένος αποτελεί για τον Τάκη Λεμονή στοιχείο της ατομικής του ταυτότητας. Ακόμα και προπονητής της Μπαρτσελόνα να ήταν, θα την εγκατέλειπε για χάρη του. Γι’ αυτό, λοιπόν, σεβασμός απέναντί του.