Πώς το είπε ο Γκιγιέρμο Μολίνς σε συνέντευξή του σε Μέσο της πατρίδας του; Ο σουηδός φορ του Παναθηναϊκού εκτίμησε ότι «στην Ελλάδα η υπομονή του κόσμου είναι μηδαμινή». Οντως, δεν έχει άδικο ο εκ των αρχηγών του Τριφυλλιού, καθόσον τη μία αγωνιστική κάποιος είναι θεός και την επομένη πάει στα τάρταρα.

Αλλά για σταθείτε: μήπως οι γκρίνιες είναι δικαιολογημένες και ο κόσμος έχει και κάποιο δίκιο με το μέρος του; Διότι αν εξετάσουμε τα αίτια της έλλειψης υπομονής, μπορεί και να βρούμε πλείστες δικαιολογίες, έστω και αν η λογική της «γρήγορης και πάση θυσία επιτυχίας» δεν συναντάται πουθενά αλλού.

ΑΕΚ

Στα Σπάτα, ποιος ο λόγος να μην αδημονούν για τον τίτλο οι φίλοι της Ενωσης; Οι μεσήλικοι ήταν νεαροί όταν πανηγυρίστηκε το τελευταίο πρωτάθλημα. Αρκετοί πιτσιρικάδες, αγέννητοι το ’94. Με μόνο τα Κύπελλα δεν ζει η μεγάλη ομάδα. Εχει εξαντληθεί κατά πολύ η υπομονή όλων, προσθέστε και την περιπέτεια των χαμηλών κατηγοριών και εύκολα θα αντιληφθείτε γιατί κυριαρχεί φέτος το «πρέπει».

Παναθηναϊκός

Ελαφρώς διαφορετική φαίνεται η κατάσταση στο Τριφύλλι. Ναι, παρατηρείται και εδώ ανομβρία σε ό,τι αφορά την κατάκτηση τροπαίων, ωστόσο περισσότερο ταλανίζει το οικονομικό πρόβλημα και η αβεβαιότητα που εκπορεύεται από αυτό. Θα λέγαμε ότι η λέξη υπομονή απουσιάζει, όταν όλοι αναλογίζονται τις συνέπειες της όποιας εμπλοκής και έλλειψης λύσης στο διοικητικό κομμάτι.

ΠΑΟΚ

Οσοι στριφογυρίζουν στα στενά της Τούμπας, ένα δυσκολεύονται να χωνέψουν. Πώς μια ομάδα με δεδομένες οικονομικές δυνατότητες αδυνατεί τα τελευταία χρόνια να κάνει το βήμα παραπάνω και να εξελιχθεί σε ισότιμο διεκδικητή του τίτλου. Γιατί αυτό συμβαίνει στον ΠΑΟΚ, που ναι μεν κάνει αγορές ποδοσφαιριστών συνεχόμενες, αλλά απουσιάζει η σοβαρή στρατηγική και τελικά το αποτέλεσμα. Γιατί, συνεπώς, να μην περιμένουν ντε και καλά κάτι καλό και σύντομα οι φανατικοί και όχι μόνο;

Ολυμπιακός
Εδώ, το στοιχείο της υπομονής δεν υπάρχει καν στο λεξιλόγιο. Στον Πειραιά πανηγυρίζουν τίτλους, η πρόοδος είναι διαρκής και αυτό έχει δημιουργήσει από μόνο του υψηλές προσδοκίες. Οσο ψηλότερα ανεβαίνεις, τόσο λιγότερο διαθέτεις υπομονή και ζητάς αμέσως τα πάντα. Τη μεγάλη διάκριση!

Ιστιοπλοΐα

Στο Ρίο κατέκτησε ασημένιο μετάλλιο ο κύπριος πρωταθλητής των Laser Παύλος Κοντίδης, αλλά στο Σπλιτ κατάφερε να φτάσει ένα σκαλί παραπάνω. Αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής, μια αξιοπρόσεκτη επιτυχία για τον ηλικίας 27 ετών Κοντίδη, που μάλλον θα ανέβει και στο Νο 1 της κατάταξης.

Λουκάκου

Οι οπαδοί της Γιουνάιτεντ σκάρωσαν σύνθημα για το μέγεθος του μορίου του! Κρίθηκε ρατσιστικό, έγινε πρώτο θέμα στην Αγγλία και μάλιστα επενέβησαν οργανώσεις. Ηδη, η Μάντσεστερ κινείται προς την κατεύθυνση να ανακαλύψει τους «ενόχους» και τους απειλεί με αποβολή από το Ολντ Τράφορντ.