Είναι γνωστό με τι ασχολείται ο διάβολος όταν δεν έχει δουλειά. Στο ΠΑΣΟΚ βρήκαν κι αυτοί με τι να ασχοληθούν: τσακώνονται τι θα κάνουν μετά τις επόμενες εκλογές!

Καταρχήν ξεκαθάρισαν πως από τη σημερινή Βουλή δεν μπορεί να προκύψει άλλη κυβέρνηση. Πολύ σωστά. Το σημειώνω απλώς διότι έως τώρα κάτι περίεργες προξενήτρες ονειρεύονταν περίεργα προξενιά!..

Ευτυχώς αυτά κόπηκαν.

Αν φύγει η κυβέρνηση, λέει το ΠΑΣΟΚ, δεν υπάρχουν άλλες λύσεις: θα γίνουν εκλογές. Λογικό. Στις δημοκρατίες οι διαφορές λύνονται στις κάλπες, δεν ρωτάμε τον Λιβάνη.

Πάμε παρακάτω.

Αν η ΝΔ πάρει αυτοδυναμία, κανένα ερώτημα για το ΠΑΣΟΚ. Θα είναι αντιπολίτευση.

Αν όμως η ΝΔ δεν πάρει αυτοδυναμία; Μπέρδεμα –κι εκεί αρχίζει ο καβγάς…

Καβγάς όμως άνευ αντικειμένου. Διότι αυτά τα έχει λύσει η ζωή πολύ πριν ερωτηθεί η Χαριλάου Τρικούπη.

Ας πούμε λοιπόν ότι το ΠΑΣΟΚ παίρνει 12%. Κλαίνε όλοι με δάκρυα χαράς στην αγκαλιά της Φώφης και βλέπουν ξανά μπροστά τους ζωντανό τον ΓΑΠ –πράγμα που εξηγεί γιατί κλαίνε…

Ταυτοχρόνως παίρνει 35% η ΝΔ και βγάζει 145 βουλευτές. Παίρνει 15% κι ο ΣΥΡΙΖΑ –αυτός κλαίει κανονικά.

Σενάριο εντελώς υποθετικό, διότι τα νούμερα δεν βγαίνουν, αλλά το πήρα διότι είναι το καλύτερο για το ΠΑΣΟΚ.

Τι θα συμβεί τη Δευτέρα των εκλογών;

Θα πει η Φώφη ότι θέλει κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μόλις την προηγουμένη έχει φάει το μαύρο της ζωής του; Γέλια!

Κι αν δεν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει με τους βρώμικους, ούτε η ΝΔ με τους μαυρισμένους, τι θα γίνει; Πάλι εκλογές, με αίτημα να βολευτούν οι μαυρισμένοι στην κυβέρνηση; Κλάματα!

Διότι αν πάει η χώρα σε δεύτερες εκλογές με απλή αναλογική προκειμένου να πάρει υπουργείο ο Σκουρλέτης, ξέρω ίσως κάποιους που θα γελούν, αλλά πολλούς που θα κλαίνε!

Δεν θα κλαίει η ΝΔ που ούτως ή άλλως και με την απλούστερη αναλογική θα αποτελέσει τη βάση για την επόμενη κυβέρνηση. Δεν θα κλαίει ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού ο χαμένος τη χασούρα δεν φοβάται.

Συνεπώς αφού δεν υπάρχει εκβιαζόμενος, δεν υπάρχει κι εκβιασμός.

Και ποιοι θα κλαίνε; Προφανώς οι μικρομέγαλοι που θα πληρώσουν ακριβά την ακυβερνησία.

Διότι όσοι νομίζουν ότι τους συμφέρουν οι διπλές εκλογές, να μην ξεχνούν πως και το Πάσχα συμφέρει, αρκεί να μην είσαι αρνί.

Η άλλη εξήγηση είναι ότι το ΠΑΣΟΚ προτιμά να βγει αυτοδύναμος ο Κυριάκος και διαλαλεί «παιδιά, όποιος δεν θέλει ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει κατευθείαν ΝΔ διότι με εμάς θα μπλέξετε!».

Εχει μια λογική. Αλλά τότε γιατί τσακώνονται;