Είναι καιρός τώρα που δεν ξέρουμε τι θα συμβεί αύριο. Οχι στο μέλλον, αλλά αύριο! Εντός του Τριωδίου περιμένουμε μπας και περάσει η δεύτερη αξιολόγηση. Επονται τρίτη και τέταρτη!

Σε αυτή την ωραία και σταθερή οικονομική ατμόσφαιρα ακούμε τον Πρωθυπουργό (απευθυνόμενο στους ξένους) να λέει «ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα!», και την αντιπολίτευση να ζητά εκλογές (κι αυτή από τους ξένους!). Κάποιοι λένε (απειλώντας τους ξένους!) «να συζητήσουμε για τη δραχμή» ενώ ξέρουμε ότι δραχμή σημαίνει «χρεοκοπία με τον στρατό στους δρόμους»!

Απελπισμένοι στρεφόμαστε προς τους «έξω». Οι εταίροι απευθυνόμενοι στην ελληνική κυβέρνηση λένε: Ντεϊσελμπλούμ: «Χωρίς ΔΝΤ η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει», Σόιμπλε: «Το Grexit είναι στο τραπέζι», Μοσκοβισί: «Καλά τα πάτε, αλλά πάρτε μέτρα»!

Στη μέση των εξαπολυομένων εκατέρωθεν πυρών βρίσκεται ανυπεράσπιστος ο έλληνας πολίτης!

Εν τω μεταξύ τα χρήματα, αντί να έρχονται, φεύγουν. Τα κόκκινα δάνεια αβγαταίνουν. Οι τράπεζες φαίνεται θα αντιμετωπίσουν ξανά πρόβλημα ανακεφαλαιοποίησης. Ο ΕΦΚΑ αγκομαχά. Η εμπιστοσύνη όλων προς όλους καταρρέει. Επενδύσεις δεν γίνονται, όσες αποφασίστηκαν, υπογράφηκαν, πέρασαν από τη Βουλή, σέρνονται ανεφάρμοστες. Η σύγκρουση συμφερόντων καλά κρατεί!

Οι Ελληνες περιμένουν να τους περικοπούν οι συντάξεις (17η φορά!) και να αυξηθούν οι φόροι. Πάλι! Ετσι, υποστηρίζεται, θα πετύχουμε ανάπτυξη και θα βγούμε στις αγορές. Η κυβέρνηση λέει το ’17, η Κομισιόν λέει το ’18, οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ λένε το ’20 και κάποιοι άλλοι λένε «Αναμείνατε τέταρτο Μνημόνιο»! Στον καταραμένο τόπο Μάη μήνα βρέχει!

Ο κ. Τσίπρας διαπραγματεύεται εσαεί, ο κ. Μητσοτάκης ζητά εκλογές εσαεί, άλλοι ψάχνονται εσαεί κι ο ελληνικός λαός πληρώνει εσαεί!

Θέλει πολύ να τρελαθούμε;

Πριν συμβεί κι αυτό, παρακολουθούμε ένα πολυσχιδές επικοινωνιακό παιχνίδι εκβιασμών. Οι ξένοι δεν έχουν αντιθέσεις μεταξύ τους, όπως θέλει η κυβέρνηση να πιστέψουμε. Συμφωνούν στο πρακτέο, δηλαδή Μνημόνιο και μέτρα με μικρές διαφοροποιήσεις κι αλλαγές. Δούναι και λαβείν, ώστε να υπάρχει άλλοθι. Εμείς πρόγραμμα εξόδου από την κρίση δεν έχουμε, ούτε θέλουμε να αποκτήσουμε! Περιμένουμε να μας σώσει το «τάμα του έθνους» της «ανανεωμένης» ΝΔ;!

Εδώ που φτάσαμε η κυβέρνηση ή θα συμφωνήσει και η αξιολόγηση θα κλείσει ή θα πάμε σε ρήξη με τους εταίρους και εκλογές. Τρίτη εκδοχή σημαίνει τυχοδιωκτισμό, καλύτερα ας μη τη σκεφτόμαστε.

Τα επερχόμενα δεν τα αποφεύγουμε. Θα κόψουν και θα ράψουν ό,τι έχει και δεν έχει απομείνει! Ολα τα άλλα που ακούμε, λόγω και Αποκριάς, είναι μασκαρέματα!

Ο Τηλέμαχος Χυτήρης είναι πρώην υπουργός