Ο καλός ο έμπορος πριν πουλήσει ένα φάρμακο πρώτα δημιουργεί την αρρώστια.

Μια σκισμένη νάιλον σακούλα με λευκές και μπλε γραμμές εν είδει φανέλας της Εθνικής Αργεντινής που κάλυπτε τις αδύναμες πλάτες ενός εξάχρονου Αφγανού, ένα όνομα στην πλάτη γραμμένο με μαρκαδόρο –Messi –και το νούμερο 10 αποτέλεσαν την πραμάτεια της ευαισθησίας. Τα social media φρόντισαν να πουληθεί σαν ζεστό ψωμί, ο κόσμος συγκινήθηκε με την ελπίδα που ήταν ανακατεμένη με τη φτώχεια και οι έμποροι, όπως ο Σκρουτζ –ο ήρωας της «Χριστουγεννιάτικης ιστορίας» του Ντίκενς -, έτριβαν τα χέρια τους.

Το εμπόριο της ευαισθησίας και της ελπίδας μετριέται με likes που μετατρέπονται σε ευρώ, δολάρια ή στερλίνες, ανάλογα με το νόμισμα των φορολογικών παραδείσων.

Οι έμποροι της ελπίδας έσπευσαν να του στείλουν φανέλα της Εθνικής Αργεντινής αλλά και της Μπαρτσελόνα με την υπογραφή του Μέσι. Η ύστατη προσβολή ήρθε χθες. Με τη φροντίδα της Υπατης Αρμοστείας ο μικρός συναντήθηκε με το ίνδαλμά του στην Ντόχα, όπου είχε προσκληθεί η Μπαρτσελόνα. «Η εικόνα που ο κόσμος ήθελε να δει.

Ο εξάχρονος που ονειρεύτηκε να συναντήσει τον ήρωά του Μέσι έκανε το όνειρό του πραγματικότητα». Το μήνυμα στο twitter προερχόταν από την οργανωτική επιτροπή Κατάρ 2022. Των εκατοντάδων νεκρών εργατών στα έργα της διοργάνωσης. Ο μικρός Μουρτάζα τα ξέπλυνε όλα…